6.6.2024. године

Данас се у нашем школском дворишту одржала 32. Дечија Олимпијада чији смо традиционални домаћини. Назив овогодишње Олимпијаде је „Од снова и идеја до прославе јубилеја“ и посвећена је обележавању значајних јубилеја у 2024. години, било да су установе или истакнути појединци који су дали велике доприносе друштву у некој области.

На олимпијади су учествовале све београдске школе за ученике са сметњаа у развоју као и ОШ „Филип Филиповић“, Немачка школа и Војна гимназија који су својим другарима пружили дивну подршку. Такође, угостили смо другаре и наставнике из школе „Ирис„ из Љубљане као и колеге СШ Центар за одгој и образовање из Загреба.

Програм је водио чувени музичар и дугогодишњи пријатељ школе „Инспектор Блажа“ који ове године, као и наша школа, прославља значајан јубилеј. Као и увек он је био задужен за добро расположење и позитивну атмосферу. Поред Блаже, група „Сарс“ је свим учесницима пружила право музичко задовољство као и деца из ОШ „Филип Филиповић“ и ОШ „Антон Скала“ који су учествовали у првом, забавном делу програма.

Почетак игара прогласила је председница Заједнице школа за образовање ученика са сметњама у развоју, Силвана Павловић која је са нашом директорком Наташом Селић Станковић, пожелела свима успех и да се добро забаве. У другом делу деца су учествовала у 9 спортско – рекреативних дисциплина. Судије су били ученици из Војне гимназије.

Захваљујемо се свим компанијама и појединцима који су помогли организацију Дечје олимпијаде, медијима који су забележили и емитовали прилог, музичким уметницима, учесницима, наставницима и родитељима, што су дали огроман допринос и улепшали овај посебан дан за децу.