Актив директора

У ОШ „Драган Kовачевић“ на састанку Актива директора, чланови пројектног тима Марина Спарић и Наташа Селић Станковић су представиле пројектне активности у оквиру пројекта „Стручна међудржавна размена ресурса“ I CARE KА 101 Ерасмус+, које су реализоване у Турској као и активности које су чланови тима Недовић Андрија и Стефан Ранковић реализовали у Бугарској. Присутни су били веома заинтересовани и упутили су нашем тиму најпозитивније коментаре.

Дани дефектолога

На стручно-научној конференцији са међународним учешћем ,,Дани дефектолога 2020″, која је одржана у Београду од 20.-23.02.2020.године, чланови пројектног тима су представили Ерасмус пројекте KА 101 I Care  мобилности и KА 201 стратешког партнерства It is OK путем поwер поинт и постер презентације. Оба пројекта су изазвала велико интересовање присутних и кроз дискусију смо заједно анализирали колико су знацајни за унапређење рада у нашој струци.

еTwinning платформа-пројекти (4.2.2020. године)

На еTwinning платформи ОШ ,,Антон Скала,, се представила кроз два креативна пројекта. Аутори првог пројекта под називом ,,Christmas decorations made from recycled materials,, су наставници наше школе, Бранка Тинтеровић и Весна Ракоњац. Циљ пројекта је био развој креативности код ученика, подизање свести о значају рециклаже, као и размена идеја са ученицима из четири земље које су учеснице у пројекту (Пољска, Турска, Португалија и Србија). У оквиру другог пројекта под називом ,,Let s be creative-handmade decorations,, ауторке Тихане Вукчевић, размењивали су се дечији радови (новогодишње честитке) између десет земаља учесница у пројекту. Ученици и наставници уживали су у изради новогодишњих украсаContinue Reading…

Семинар „Тематско планирање“

У просторијама наше школе запослени су имали прилику да похађају семинар Планирање, припремање и реализација тематске наставе“. Том приликом су Проф. др Драган Рапаић, Силвана Павловић-директор ОШ“Драган Kовачевић“, Љубомир Јанковић-наставник историје у ОШ“Драган Kовачевић“ и Проф.др Данијела Илић-Стошовић говорили о тематској настави. Запослени су учествовали у радионицама које су овом приликом биле организоване на ову тему.

Свети Сава

У свечаној атмосфери смо прославили школску славу Свети Сава. Након сечења славског колача ученици су учествовали у приредби која је била посвећена великом светитељу. За све ученике је приређен славски ручак који су употпунили сланим и слатким послужењем, наши пријатељи из посластичарнице Free style. Поред деце и запослених прослави су присуствовали родитељи и чланови њихових породица као и г-ђа Бојана Масончић представница ГО Савски венац. Овим путем се захваљујемо свима који су нам помогли да славу прославимо на најлепши могући начин.