Посета Фестивалу науке

Ученици наше школе посетили су  Фестивал науке на Београдском сајму. Наука је и овог пута промовисана на начин подједнако близак свима, без обзира на године и образовање. Учествовали смо у  спашавању поларних медведа, решили запетљане игре, видели Марс изблиза, оценили смо Србију чистом десетком, упознали се са анатомијом човека и омиљених животиња, сазнали колико су опасни земљотреси и која су најопаснија места за живот, како функционише људски организам , биљке и још много тога… У свему смо уживали  и нестрпљиво ишчекујемо следећи сајам.

Деда Мраза нестрпљиво ишчекујемо!

Сви су били вредни и дали  свој допринос у изради Новогодишњих украса и  честитки. Сада смо спремни за Деда Мраза кога нестрпљиво ишчекујемо!

Празници нам стижу!

Kако  би спремнo  дочекали Новогодишње празнике и Деда Мраза,  ученици су заједно са својим наставницима  окитили  јелке у нашој школи  и тако дали свој допринос улепшавању школског  простора. У наредним данима  очекује нас још пуно посла како би празнична  атмосфера  била још лепша, и како бисмо сви заједно уживали  у  децембарској чаролији.

Ученици и наставници Средње школе за информационе технологије “ ITHC Cometrade” посетили су нашу школу

Ученици и наставници  Средње школе за информационе технологије “ ITHC Cometrade” , посетили су нашу школу. Ова посета је донела велико задовољство свима нама и улила наду и оптимизам да долазе нове генерације које ће имати један другачији однос према својим другарима са сметњама у развоју. Наиме, ови млади људи су се потрудили да израде и презентују нам апликације које ће нашим ученицима олакшати комуникацију и учење. Поред овог дивног поклона добили смо и два таблет рачунара која ће допринети  унапређењу  наставу. Овај дан је био заиста посебан, не само због вредних поклона који су нам уручили већ и збогContinue Reading…

Међународни дан особа са инвалидитетом

У Народној банци Србије 02.12.2016.год. Секретаријат за образовање и дечију заштиту по други пут је организовао Међународни дан особа са инвалидитетом. На манифестацији су се представила деца из 14 београдских школа за ученике са сметњама у развоју док су их у публици бодрили вршњаци из неколико редовних школа. Чули смо дивне гласове, видели тачке које су нас оставиле без даха, неке насмејале до суза… по свему посебни, предивни. Музичко-сценски приказ „Зима“ је био избор наших ђака са којим су наступили. Неодољиви и бескрајно слатки освојили су све присутне који су их наградили громогласним аплаузом. Градски менаџер Горан Весић, заменик градскогContinue Reading…

Захвални смо другарима из ОШ „Војвода Радомир Путник“ на учешћу у хуманитарној акцији „Деца-деци“

ОШ „Војвода Радомир Путник“ је учествовала у хуманитарној акцији „Деца-деци“ коју на почетку сваке школске године организује наша школа за ученике који нису у могућности да обезбеде школски прибор (деца без родитељског старања и из социјално угрожених породица). Наши другари са општине Савски венац су показали велико разумевање и хуманост и ове године. Потрудили се да сакупе диван школски прибор, уз још лепше поруке подршке које показују искрено пријатељство. Другари, захваљујемо се вама, вашим родитељима и наставницима. Ваши поклони донели су велику радост деци којој су намењени. Веома смо поносни на вас, наше драге комшије великог срца.

Праћење образовно-васпитног рада

Директор, психолог и педагог школе су током октобра и новембра месеца вршили увид у образовно-васпитни рад, кроз посету и анализу часова обавезне наставе у свим одељењима од I до VIII разреда. Погледајте како је то изгледало у оквиру Праћења васпитно образовног рада (кликните за преглед).