Донација воћа од фирме „Дарком“ д.о.о. поводом обележавања Светског Дана јабука

Kао и претходних година, школа је од фирме „Дарком“ доо Нови Сад ,добила донацију воћа (3 гајби јабука и по 1 пакет банана и мандарина). Овим воћем ученици су се сладили после успешно завршене радионице поводом  обележавања Светског Дана јабука.    

У школској библиотеци

Ученици нижих и виших разреда посетили су школску библиотеку у част 63. Међународног београдског сајма књига, под слоганом ,,Радост  читања“.

Обилазак часова

У  периоду од 15.10. до 26.10. 2018.год. директорка и педагог  пратили су образовно-васпитни рад  кроз посете часовима у свим одељењима. Разноврсна наставна средства, добро испланирани часови и пажљиво  осмишљене активности диференциране у складу са могућностима, допринели су томе да ученици  на активан начин стичу нова знања и вештине (и утврђују стара J). У  то се можете уверити и сами, уживајући у приложеним фотографијама са посећених часова.  

Учешће запослених на међународној конференцији „Асистивна технологија и комуникација“

У понедељак 22.10.2018. године, у хотелу Хајат, почела је дводневна међународна конференција „Асистивна технологија и комуникација“ коју су организовали „Друштво дефектолога Србије“, ФАСПЕР и е.глас. На конференцији је учествовало шест стручњака из наше школе и представили се постер презентацијом“Представљање Битсбоард-помоћног средства за учење код деце из спектра аутизма“. Аутори презентације су Снежана Бабовић Димитријевић, Сандра Скендџић, Марина Спарић и Наташа Селић Станковић.Такође, наше наставнице, Сандра и Нена су учеснице пројекта ДЕ-ЕНИГМА у чијем представљању су узеле учешће заједно са представницима Савеза удружења за помоћ особама са аутизмом Републике Србије. На конференцији смо имали прилику да слушамо о напредној технологији којаContinue Reading…

Предавање директорке школе под називом „Модели интервенција у образовању деце са аутистичним спектром“ на конференцији ИПА+ у оквиру европског пројека „Инклузија за особе са аутизмом у Европи“

У петак, 19.10.2018.године, у Kомбак дворани, директорка ОШ „Антон Скала“, Наташа Селић Станковић је одржала предавање „Модели интервенција у образовању деце са аутистичним спектром“ на конференцији ИПА+ у оквиру европског пројека „Инклузија за особе са аутизмом у Европи“. Kонференцију је организовао Савез удружења за помоћ особама са аутизмом Републике Србије у сарадњи са међународним партнерима. Аутори и коаутори овог пројекта организују он- лине обуку стручњака који раде са децом и особама са аутистичним спектром и овом приликом су представили резултате пилот обуке коју је прошло 55 стручњака из Србије.

Посета биоскопу и 14. фестивалу „Кидс фест“

Ученици су и ове године имали прилику да у оквиру 14. Кидс фест програма, одгледају филм „Фантастичан дан на планети Земљи“ . Захваљујемо  се организаторима Кидс феста на донираним картама и  фирми  „Сага транс“  која је обезбедила превоз ученика.

Донација ГП „Србијашуме“

Kао школа која неколико последњих година поносно носи титулу најлепше уређеног школског дворишта на општини Савски венац, а и шире, неизмерно смо се обрадовали одлуци ГП “Србијашуме “да нашој школи донира више од 300 прелепих садница. Њихови представници су протеклих дана обишли двориште и у петак 12.10.2018. године по унапред осмишљеном плану посадили биљке. Захваљујемо се г-дину Милутину Ђорђевићу, који нас је контактирао, г-ђи Анђелки која је направила план садње и учествовала са тимом дивних људи из ГП “Србијашуме” и нашим домаром Сајом у овом значајном подухвату. Сада слободно можемо рећи да и од најлепшег има још лепше, наше двориште,Continue Reading…

Радионица „Моје је право да живим срећно и здраво – за одрастање без насиља“

05.10.2018. Последњи дан Дечје недеље завршен је радионицом „Моје је право да живим срећно и здраво-за одрастање без насиља“ у реализацији Тима за заштиту од насиља, дискриминације, злостављања и занемаривања.  

Музичка радионица

У оквиру Дечје недеље, дан за музику увеличали су музичари из ДиА музичког центра. Деца су уживала у предивним делима класичне музике, као и лепим дечјим песмама.  

Шетња Хајд парком

Леп и сунчан дан је био као створен да шетњом обележимо још један дан Дечје недеље.