Активности школске библиотеке

У току новембра, кроз предвиђене активности везане за рад школске библиотеке, ученици су са својим наставницима, на часовима српског језика и књижевности обрадили песмицу „Јесен“, Јована Јовановића Змаја.

Светски дан детета

Поводом обележавања Светског дана детета, ликовна секција је организовала радионицу у оквиру одељења. Ученици су са својим наставницима израдили радове и украсили пано.

SENdata

Наши партнери из Литваније на пројекту SENdata направили су диван видео приказ првог LTT састанка и реализованих активности током њиховог петодневног боравка у Београду.   Сви партнери на пројекту SENdata су се организовали и прикључили активностима у оквиру EU CodeWeek 2021. Укупно је учествовало 97 ученика и 23 наставника из Турске, Литваније, Летоније, Румуније, Португалије и Србије. Ученици су играли различите едукативне игре и радили у различитим web програмима: Code.org, Pixel Art, JigsawPlanet, Algorithm City and Bee-bot App Floor robot. Ученици су унапређивали своје ИКТ вештине.

Први међународни састанак у Београду у оквиру KA229 Ерасмус + пројекта ,,Digital Approaches at SEN Education – SENdata“

У периоду 11 – 15. 10. 2021. године, у оквиру Ерасмус + пројекта ,,Digital Approaches at SEN Education – SENdata“ (2020-1-TR01-KA229-094323_4), наша школа је била домаћин првог LТТ састанка партнерским установама из пет земаља (Литванија, Летонија, Португалија, Румунија и Турска). Угостили смо укупно 14 учесника. Пројектне активности су подразумевале упознавање са апликацијама  из области социо-емоционалног развоја и обуке за њихову примену. Поред пројектних активности, госте смо упознали са традицијом и културом наше земље, кроз организоване обиласке значајних културно-историјских знаменитости и дегустацију националних специјалитета. Да би у потпуности сагледали образовни систем и институције које се баве образовањем у овој области, обишли суContinue Reading…

Посета библиотеци „Исидора Секулић“

Ученици и ученице наше школе су, током октобра, месеца књиге, ишли у посету матичној библиотеци „Исидора Секулић“. Тамо их је дочекала библиотекарка Драгана, са дивним дечијим књигама и сликовницама, које су ђаци радознало прелиставали и разгледали. Читала им је Драгана и дечије песмице, које су деца  са задовољством слушала.

Светски дан јабука

Поводом обележавања Светског дана јабука ликовна секција је организовала радионицу за ученике наше школе. Ученици су са наставницима украсили пано и засладили се воћем, које је наша школа добила и ове године од фирме „Дарком“ доо Нови Сад. Овом приликом им се захваљујемо у име све деце и свих запослених.

eTwinning пројекат 

Задовољство нам је да представимо кратак филм, настао у оквиру  eTwinning пројекта: Autism – it’s not about Rain (Man), it is the Rainbow. У сарадњи са колегама из Турске, Пољске и Румуније, потрудили смо се да дочарамо потенцијале, снаге и таленте наших ученика. Поносни смо на наше ђаке, на оно што постижу у интеракцији са својим другарима и наставницима и уз љубав и подршку својих родитеља. Изнова нас мотивишу и уче да смо заједно дорасли сваком изазову. Похваљујемо колеге, учеснике пројекта: Митра Сорајића, Јовану Лукач, Јелену Милановић, Радмилу Пуачу и Дијану Стојковић. Честитамо колегиницама Дијани и Радмили, које су заContinue Reading…