Дечија недеља – шетња до Хајд парка

3.10.2023. Други дан Дечије недеље смо обележили шетњом до Хајд парка. Леп и сунчан дан је допринео добром расположењу и осмесима који су красили лица деце, наставника и свих који су учествовали у шетњи.

Ликовна радионица: Другарство

2.10.2023. Поводом одржавања Дечије недеље која ове године носи слоган „Велико срце деце Србије“ одржана је ликовна радионица на тему „Другарство“.

Подела ранчева првацима и представа „Маша и Меда“

20.9.2023. Као и сваког септембра у нашу школу кренули су неки нови клинци. Представници ГО Савски венац Страхиња Кукић Председник Скупстине општине Савски Венац и Јелена Ћурувија – начелница одељења за друштвене делатности ГО Савски венац, поделили су нашим првацима школски прибор и присуствовали су ритмичкој тачки коју су првачићи припремили са својим наставницама. Након тога је изведена представа Маша и Меда за све ученике школе.

Шетња парком и посета концерту

18.9.2023. Ових дана смо користили лепо време за лепе ствари. Шетали смо до Хајд парка. Једна група ученика је ишла на концерт наших осмака који је одржан у кући Краља Петра I.

Додела награда ђацима и спортистима генерације

У Свечаној сали општине Савски венац 29. 6. 2023. године додељене су награде и признања за постигнут изванредан успех током осмогодишњег школовања носиоцима Вукове дипломе, спортистима и ђацима генерације са територије општине. Председник Општине Милош Видовић и члан Већа Владимир Павловић уручили су вредносне ваучере за куповину спортске опреме у „Sport Vision“ радњама у износу од 10.000 дин Вуковцима и спортистима генерације, а ђацима генерације вредносне ваучере у износу од 20.000 дин и као поклон изненађење електричне тротинете који су обезбеђени уз помоћ компаније „Comtrade“ и „Dex d.о.о.“.

Матурско вече

Још једна група деца је завршила своје осмогодишње путовање. Матурско вече је било најбољи начин да их испратимо. У присуству њихових најближих, уз песму и игру смо их поздравили и пожелели им све најбоље у даљем школовању. Срећно свима!

Основна школа ,,Антон Скала“ на последњој мобилности у оквиру пројекта ,,SENdata“ у Турској

Последња и шеста мобилност Еразмус+ пројекта под називом „SENdata – Дигитални приступи у специјалном образовању“ спроведена је у вртићу за специјално образовање Хума Хатун у Бурси, Турска. Првог дана мобилности, учесници су посетили школу и направљена је презентација о систему специјалног образовања Турске. Након презентације, посећене су школске јединице и реализоване активности са децом у учионицама. Након активности  организована је обука за учеснике везана за апликације за развој моторике. Након активности, уприличено је дружење уз послужење, где су учитељи припремили традиционална јела. Након школских активности, учесници су посетили центар града Бурсе. Други дан мобилности настављен је обуком у оквиру одабраних апликација за развој моторике. Након активности одржаних у школи,Continue Reading…

Излет – келтско село

За крај још једне успешне школске године, ученици наше школе уживали су Келтском селу, комплексу забавно-едукативног карактера. Аутентичне куће, занатске радионице и мини-музеј приближили су нам један потпуно другачији начин живота од данашњег, а за потпун доживљај побринуло се костимирано особље које је водило различите радионице.

Позив на обуку

Поштовани, Задовољство нам је да Вас позовемо на онлајн обуку – Обука наставника за примену и израду прилагођених наставних материјала и употреба апликације као подршка ученицима са аутизмом у учењу. Обука је завршни део Еразмус + пројекта “Добре апликације за образовање GА-ТЕ”. На обуци ћемо Вам представити пројекат, значај прилагођеног наставног материјала, саме материјале, апликацију и примере добре праксе. Сви материјали су креирани и резултат су рада са нашим партнерима из Хрватске и Словеније, придруженим партнерима Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања и програмерском кућом. Обука ће се одржати на Zоом платформи у четвртак 22. 06. 2023. са почеткомContinue Reading…

Шеста међународна конференција „Мултидисциплинарни приступи у специјалној едукацији и рехабилитацији“

Шеста међународна конференција под називом „Мултидисциплинарни приступи у едукацији и рехабилитацији“ у организацији Удружења дефектолога, едукатора-рехабилитатора „СТОЛ“ и Педагошког факултета Универзитета у Сарајеву одржана је у периоду од 9. до 11. јуна 2023. године. Наша школа, као традиционални учесник ове конференције, представила се са три стручна рада проистекла из два Еразмус + пројекта. Јована Лукач је, кроз видео приказ примера добре праксе, представила значај прича за учење друштвених вештина израђених у оквиру пројекта  It’s OK. Приче су препозанате као драгоцен алат у едукацији особа са аутизмом, како од стране стручњака тако и од стране родитеља, а видео приказ колегинице ЛукачContinue Reading…