Дан особа са Дауновим синдромом

Дан особа са Дауновим синдромом обележен је 21. 03. 2022. године у нашој школи. Дан особа са Дауновим синдромом познат је још и као Дан различитих чарапа, тако да су наставници заједно са својим ученицима украшавали цртеже чарапа и на тај начин допринели обележавању овог дана.

Добродошлица пролећу

Дана 21. 03. 2022. године одржана је радионица ликовне секције „Добродошлица пролећу“ у оквиру одељења. Ученици су са својим наставницима украсили школски пано.

Читајмо гласно, у 5 до 12

Као и сваке године, поводом обележавања Националног дана књиге 28. 02. 2022. године, ђаци наше школе су се са својим наставницима укључили у акцију „Читајмо гласно“. Читање почело у 5 до 12 (11.55), што је симболично представљало крајње време да се окренемо неговању књиге и културе уопште. Поводом Дана жена, кроз предвиђене активности везане за рад школске библиотеке, ученици су са својим наставницама и наставницима упознали са песмом „8.март“

Увид у образовно-васпитни рад (посете часовима)

У периоду 21. 02 – 04. 03. 2022. године, директорка школе Наташа Селић Станковић и педагошкиња Ксенија Сулејмановић вршиле су увид у образовно-васпитни рад. Праћење наставног процеса и напредовања ученика одвијало се кроз посете и анализе часова обавезне наставе у свим одељењима од првог до осмог разреда, у циљу праћења прилагођености метода и облика рада могућностима ученика. Задовољне оним што су виделе, преносе вам део атмосфере са часова, поносне на креативност и ангажованост ученика и наставника наше школе.

Пакетићи за децу

Верско-добротворно старатељство Архиепископије београдско-карловачке (ВСД) је по благослову Његове светости патријарха Порфирија поделило пакетиће нашој деци. Вероучитељ наше школе Сергеј Попратњак помогао је приликом организације ове активности. Захваљујемо свима који су учествовали у овој акцији и још једном измамили осмехе нашој деци.

Акција „Засади дрво“

Наши ђаци прваци, у четвртак 24. 02. 2022. године, засадили су два бела бора у дворишту школе, чиме су се придружили армији малих горана широм Србије. Акција „Засади дрво“, започета 2019. године, има за циљ очување животне средине и одрживи развој заједнице. Трећи циклус пројекта „Засади дрво“ под називом „Четири годишња доба“ званично је почео септембра 2021. године у ботаничкој башти „Јевремовац“. Пројекат траје до априла 2022. до када је планирана садња преко 200.000 садница. Са великим уживањем смо учествовали у акцији и дали свој допринос очувању животне средине.