Концерт инклузивног карактера

У уторак 25. 10. 2022. године, у Кући Краља Петра I одржан је концерт инклузивног карактера „Покрет и звук“. На концерту хора “Краљица Марија“ учествовали су и ученици VII разреда из наше школе, са наставницама Данилком Јојкић Даниловић и Јованом Лукач. У богатом и разноликом програму, у коме су сви уживали, наши ученици су уз песму „Играле се делије“ извели кореографију, отпевали песму “Планета“ и освојили срце публике. У ,,краљевској“ кући је валцер био неизбежан, али су и то перфектно извели. Хор „Краљица Марија“ им је пружао музичку и другу подршку што је овај диван програм учинио још лепшим. ОдContinue Reading…

Сајам књига – прављење паноа

Школска библиотека подсећа све љубитеље књижевности да је отворен Сајам књига! Пригодни цртежи, које су обојили наши ђаци, и шарени пано са важним обавештењима Вас позива на овај догађај који траје само до 30. октобра!

Светски дан јабука

 21. 10. 2022. Ученици наше школе, заједно са наставницима, обележили су Дан јабука. На забаван начин деци је представљено ово воће и његове добробити.

Трибина о аутизму – Лајковац

У оквиру Трибине о аутизму, одржане у ОШ „Миле Дубљевиц“ у Лајковцу, у суботу 15. 10. 2022, Снежана Бабовић Димитријевић представила је учитељима, наставницима и родитељима пројекат ГА-ТЕ. Присутни су изразили велико задовољство за постојање ових материјала што ће им помоћи за примену у раду са ученицима са аутизмом и тешкоћама у учењу.

Посета Народном музеју

Ученици VIII разреда су у пратњи одељенских старешина обишли Народни музеј. Леп и сунчан дан су искористили за шетњу, а њихови осмеси показују да су сви уживали.

Национална платформа „Чувам те“

У оквиру националне платформе за превенцију насиља које укључује децу „Чувам те“, просветни радници, родитељи, ученици, могу ближе да се информишу о стратегијама борбе против трговине људима, кроз едукативне садржаје и обуке.  

Европски дан борбе против трговине људима

Европски дан борбе против трговине људима обележава се 18. октобра са циљем подизања свести јавности указујући на опасности и последице које носи овај проблем, као и на неопходност предузимања мера заштите за младе људе, који су најчешће жртве трговине људима.  

Еразмус дани

У оквиру Еразмус дана у Европи, наша школа је организовала догађај којем су присуствовали наставници и стручни сарадници из других школа. Наша Еразмус амбасадорка, Сандра Скенџић је присутнима представила Ерасмус+ програм, услове за конкурисање и добробити за институције. Такође их је упознала са нашим ранијим учешћем у Еразмус+ програму, као и актуелним пројектима SENdata и GA-ТЕ. Велико интересовање је изазвао пројекат GА-ТЕ, јер су присутни препознали бенефите истог.

Чаробна шума

Јесењи мотиви красе нашу школу. Деца су уживала у балу под маскама у „чаробној шуми“.