Донација Војске Србије

У среду, 12.04.2017 године,  нашу школу су посетили представници Војске Србије-бригада везе . Желећи да деци улепшају Ускрс, ова дивна бригада је покренула хуманитарну акцију и од прикупљеног новца нам купила вредне поклоне, лап топ, музичку линију и 4 пара слушалица.Потпуковник Ивановић и капетан Шапоња провели су време у дружењу са децом и наставницима. У причи са овим посебним људима још једном смо се уверили да је војска увек ту кад треба и да у својим редовима има само изабране, у сваком смислу. Захваљујемо се на овом дану који су нам посветили и на поклонима који ће нам у радуContinue Reading…

Обележен Светски Дан аутизма

У нашој школи смо обележили Светски Дан аутизма. Том приликом је била организована инклузивна радионица којој су присуствовали ученици  IV, V и VI разреда ОШ „Исидора Секулић“ у пратњи својих наставника и педагога школе. Поред тога што су помагали нашим ученицима у раду, они су ову прилику искористили да донесу поклоне, школски прибор и слаткише. Захваљујемо им се за све што су учинили за наше ученике и радујемо се неком новом сусрету у наредном периоду.

Радионица „Мој љубимац“

У оквиру радионице Тима за заштиту животне средине „Мој љубимац „, деца су се лепо забавила правеци маце, куце и папагаје, и сваком од њих нашла диван кутак. Они ће нас од сутра, дочекивати свако јутро и поздрављати са паноа.    

Радна акција

Диван сунчан дан био је идеалан за пролећно улепшавање нашег дворишта. Ученици су са својим наставницима садили цвеће које су донели и на тај начин га учинили још лепшим. Ову акцију је значајно помогао наш Саја који је припремио земљу по договору са руководиоцем еколошке секције. Допринос  акцији дали су, родитељи, деца и запослени наше школе, а резултат је двориште које својом лепотом привлачи пажњу свих.  

Пробни завршни испит

Ученици осмог разреда су  полагали пробни завршни тест. Будући матуранти су били веома узбуђени, а подршку и загрљај су им као знак охрабрења пружиле њихове наставнице, Наташа Селић, која их је водила од I-IV разреда и Бојана Јеврић која  их  је  преузела од  V разреда. Педагог школе, Kсенија Сулејмановић је такође присуствовала пробном испиту и за крај направила  неколико фотографија  у знак  сећања  на још једну дивну генерацију коју ћемо ове године испратити  у средњу школу. Похваљујемо наше најстарије ђаке за озбиљност и труд који су данас показали.

Посета Скадарлији

24.03.2017год. ученици VII и VIII разреда  су посетили Скадарлију и уживали у прелепом дану . Захваљујемо се студентима Фаспер-а  на подршци  и друштву.

Обилазак часова

Обилазак часова И у другом полугодишту шк.2016/17. год. , директорка  и стручни сарадници школе,пратили су образовно-васпитни рад  кроз посете часовима у свим одељењима. Разноврсна наставна средства,  занимљиви експерименти, добро испланирани часови и пажљиво осмишљене активности  допринели су томе да ученици  на активан начин стичу нова знања и вештине(и утврђују стара ☺). У  то се можете уверити и сами, уживајући у приложеним фотографијама са посећених часова.

Семинар „ Примена метода и техника мапа учења, брзог читања, памћења у настави и интеграција у образовни систем“

17.-18.03.2017. год. у нашој школи је одржан семинар „ Примена метода и техника мапа учења, брзог читања, памћења у настави  и интеграција у образовни систем“. Предавач је био наш колега, Салим Горанац, директор ОШ „ Сава Јовановић Сирогојно“ из Земуна.

Симпозијум „Живети са аутизмом -из перспективе пацијента, родитеља и професионалца“

Симпозијум „Живети са аутизмом -из перспективе пацијента, родитеља и професионалца“ одржан је у Нишу 13.03.2017. године. Важност раног откривања симптома аутизма, нови приступи у лечењу поремећаја из аутистичног спектра, узроци настајања, инклузија деце са аутизмом у предшколско и школско образовање, и системска подршка родитељима биле су теме овог скупа који су организовали УНИЦЕФ у Србији и Друштво за дечју и адолесцентну психијатрију и сродне струке Србије (ДЕАПС), у сарадњи са Савезом удружења Србије за помоћ особама с аутизмом, Министарством здравља, Министарством просвете, науке и технолошког развоја, а уз активно учешће „Autism Speaks”, највеће светске организације која се бави аутизмом. ПоредContinue Reading…