Дан планете Земље

21. 4. 2022. Поводом обележавања Дана планете Земље ученици су са својим наставницима украшавали радове који илуструју како можемо да сачувамо нашу Планету; да је што више озеленимо да бисмо имали чистији ваздух.

У сусрет Ускрсу

21. 4. 2022.  У сусрет Ускрсу ученици су са својим наставницима фарбали јаја, трагали за ускршњим поклончићима сакривеним у школском дворишту и уживали у фотографисању. Желимо срећне ускршње празнике. Уживајте у распусту!

Обрада песме „Ускршња корпа“

20. 4. 2022.  Поводом васкршњих празника ученици су са својим наставницима, кроз активност школске библиотеке, обрадили песму „Ускршња корпа“. Одељенске старешине су предвиђене активности урадиле са ученицима у својим учионицама, у оквиру часова српског језика и књижевности.

Ускршњи пакетићи Њ.К.В. Принцезе Катарине

20. 4. 2022.  „Захваљујемо се Њ.К.В. Принцези Катарини, њеној Фондацији у Београду, као и хуманитарној организацији Лајфлајн из Чикага, који су обрадовали наше ученике поклонима поводом највећег хришћанског празника – Васкрса! Многи наши ђаци су ранијих година били на традиционалним ускршњим пријемима на Белом двору, а како су сада околности нешто другачије, пакетићи од Њ.К.В. Престолонаследника и Принцезе стигли су у школу.“

Лазарева субота, 16. 4. 2022.

Лазарева субота један је од најлепших и највеселијих празника. Наша школа је као и сваке године учествовала на хуманитарном базару, који се традиционално одржава испред Храма Светог Саве. Захваљујемо свима који су посетили наш штанд, уживали смо са вама! Видимо се и следеће године!

Инстаграм страница школе

Драги посетиоци сајта, Позивамо вас да запратите инстаграм страницу школе. Радујемо се што сада можемо и на тај начин поделити са вама део наше школске свакодневице.

Пројектни тим ОШ ,,Антон Скала“ у Румунији

Једна од главних предности коришћења дигиталних технологија у образовном процесу је могућност примене педагошких стратегија усмерених на ученика и подстицањe активног учешћа ученика у процесу учења. ОШ,,Антон Скала“  учествује у међународном Еразмус+ пројекту „Дигитални приступи у образовању СЕН“ СЕНдата (2020-1-ТР01-КА229-094323_4), чији је циљ јачање развоја ученика са сметњама у развоју применом информационих технологија и дигиталних програма, у циљу развијања моторичких, језичких, когнитивних, социо-емоционалних вештина и вештина самопомоћи. Наташа Селић Станковић, Снежана Бабовић Димитријевић, Сандра Скенџић и Марина Спарић, део нашег школског пројектног тима, су од 21. до 25. марта биле у радној и студијској посети једној специјалној образовној установи уContinue Reading…

Светски дан аутизма

Дана 2. 4. 2022. године у целом свету обележен је Дан особа са аутизмом. У нашој школи су, у сусрет том дану, у петак 1. 4. 2022. године, одржане многобројне радионице у којима су учествовали ученици са својим наставницима. Заједно смо правили пазле, шетали у знак подршке, осликавали шаке на сликарском платну, учествовали у еколошкој радионици, са дивним цртежима на шакама и лицима. Све је овековечено прелепим фотографијама.

Први транснационални састанак

Децембра 2021. године одобрен је пројекат „ГА-ТЕ“ чији је координатор наша школа а партнери су Центар за аутизам из Загреба, ОШ „Антона Јанше“ из Радовљице и ЗВКОВ као придружени партнер из Србије. Циљ пројекта је израда апликације и базе прилагођеног наставног материјала која ће ускладити теме из националних планова са специфичностима обраде градива ученика са сметњама у развоју. Апликација и материјали ће бити бесплатни за преузимање. ОШ „Антон Скала“ из Београда, била је домаћин и организатор првог транснационалног састанка пројектних тимова који је реализован 15. 3. и 16. 3. 2022. године. Присуствовали су чланови свих пројектних тимова и придружени партнери.Continue Reading…