Посета часовима и увид у образовно-васпитни рад

У  периоду од  09.10.-20.10.2017. године, директор и педагог  школе вршили су увид у образовно- васпитни рад. Праћење наставног процеса и напредовања ученика  oдвијало се кроз посету  и анализу часова обавезне наставе у свим одељењима, у циљу праћења  прилагођености  облика и метода  рада могућностима ученика. Преносимо вам делић атмосфере са часова, поносни на креативност и ангажованост  и ученика и наставника наше школе.    

Дан јабука

У оквиру програма „Социјалне заштите ученика у школи“ у сарадњи са Ликовном секцијом и ове године је у нашој школи одражана радионица на тему „Дан јабука“. Ученици су заједно са својим наставницима уз музику изразили маштовитост и креативност и украсили са јабукама крошњу стабла у холу школе. На крају су се сви засладили сочним јабукама. Захваљујемо се фирми „Дарком“ доо Нови Сад – господину Мирић Дарку и његовим сарадницима, који су пету годину у низу подржали акцију поводом обележавања Светског Дана јабука и овом приликом донирали 400 кг јабука за ученике наше школе.

Посета библиотеци

Уочи Сајма књига ученици и наставници су  18.10.2017.год. колективно посетили школску библиотеку где су  читали  текст Бранка Ћопића „Kапутић за малог јежа“.  

Обилазак музеја

Да Михољско лето не би гледали кроз прозор учионице, ученици седмих разреда су искористили сунчан дан за обилазак Музеја Вука и Доситеја, Музеј позоришне уметности и оближње Бајракли дзамије, а на крају су све зачинили игром у најлепшем беогрaдском парку на Kалемегдану.  

Посета Музеју историје Југославије

Ученици седмих разреда су у оквиру часова историје и географије посетили Музеј историје Југославије. Љубазни домаћини су нашим ученицима омогућили бесплатно разгледање поставке ,,Тито у Африци“. Том приликом смо искористили диван октобарски дан да уживамо у чарима оближњих паркова.  

Предавање на тему „Израда и примена ИОП-а“

Психолог школе Дијана Алексић је родитељима ученика првог разреда одржала предавање на тему „Израда и примена ИОП-а“. Родитељи су са великом пажњом пратили предавање, својим питањима и разменом мишљења указали на велику заинтересованост за сам процес образовања своје деце. Сложили су се да је ИОП важна карика тог процеса.

Ликовна радионица

Програм Дечје недеље завршен је ликовном радионицом „Све боје јесени“. Ученици и наставници су на креативан начин дочарали јесен и њене боје.

Радионица „Јесењи карневал“

У оквиру Дечје недеље секција Дечје стваралаштво се представила радионицом под називом „Јесењи карневал „. Прелеп сунчан дан омогућио нам је вишеструко уживање у  стваралачкој акцији. Јесен, јесењи плодови, опало лишће и вредне руке наших ученика су креирали маске и круне јесењих принцеза и принчева. На крају, учесници радионице су уз веселу музику продефиловали школским двориштем. Веома лепи радови и дечји осмеси свима су још више улепшали дан.

Радионица „Није страшно питати“

У оквиру обележавања Дечје недеље одржана је радионица Тима за заштиту деце од злостављања и занемаривања са темом „Није страшно питати“. Маштовити радови су резултат креативности свих који су учествовали у овој радионици.

Донација обуће хуманитарне организације „Побратим“

Хуманитарна организација „Побратим“ је и ове школске године, као и прошле, обрадовала већину девојчица наше школе, поклонивши им обућу. Овога пута стигле су ципелице, патике и чизме у бројевима од 28-36 па су наше младе даме које носе ове бројеве обновиле колекцију. Ова хуманитарна организација је више пута помагала  деци наше школе када им се укаже прилика и по речима нашег пријатеља Горана из ове организације, наставиће да усрећују децу и даље. Захваљујемо им се што мисле на нас!