Дружење на Ади Циганлији

С обзиром да је наша школа наставна база Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију искористили смо диван сунчан дан да укључимо студенте и у друге активности, ван школе, како би увидели њихов значај за децу. Наше одредиште је била Ада Циганлија, где смо сви заједно уживали у живописној пролећној слици природе. Релаксирани, пуни позитивне енергије вратили смо се освежени у школу, где смо наставили са учењем. Прави избор за завршетак радне недеље.

Представљање пројекта GA-TE на Скупштини Заједнице школа

Дана 20.03.2023. године на Скупштини Заједнице школа за образовање ученика са сметњама у развоју и инвалидитетом Републике Србије, у градској општини Стари град, директорка школе Наташа Селић Станковић и Сандра Скенџић су представиле пројекат GА-ТЕ и специфичности образовних система партнерских земаља. Састанку је присуствовало око 50 директора специјалних школа из целе Србије, представник Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Завода за унапређивање образовања и васпитања.

Принцеза Катарина и Лајфлајн Чикаго наставили да помажу школи „Антон Скала“

Београд, 14. март 2023. – Још једна значајна донација Фондације Њ.К.В. Принцезе Катарине и Хуманитарне организације Лајфлајн Чикаго, која је под покровитељством Њеног Краљевског Височанства, уручена је Основној школи „Антон Скала“ у Београду. Њ.К.В. Принцеза Катарина, заједно са својом сестром, госпођом Бети Румелиотис, овим поводом је данас лично посетила школу и свечано отворила реновиране просторије. Овај пројекат је омогућен великодушном донацијом Питсбуршког комитета Лајфлајн Чикаго и Групе Три Кола – Кола српских сестара „Свети Ђорђе“ из Џолијета у Илиноису, Кола српских сестара „Кнегиња Зорка“ из Ленсинга у Илиноису, и Кола српских сестара „Свети Архангел Михаило из Ленсинга у Илиноису, дугогодишњихContinue Reading…

Радионица поводом 8. марта

Поводом Међународног дана жена ученици су са својим наставницама и наставницима правили честитке за своје маме, баке, тетке… У веселој атмосфери није фалило креативности, а честитке су сигурно стигле свим јаким, храбрим и пожртвованим дамама.

Дан Народне библиотеке Србије

Народна библиотека Србије традиционално обележава 28. фебруара Дан Народне библиотеке Србије. Прошле године је 28. фебруар проглашен и за Национални дан књиге. Подршку обележавању Националног дана књиге пружило је Министарство културе и информисања. На иницијативу Народне библиотеке Србије у програму обележавања Националног дана књиге учествују јавне библиотеке у многим градовима у Србији. И ове године се наша библиотека придружила обележавању Националног дана књиге, заједно са тимом за социјалну заштиту ученика.