Последња и шеста мобилност Еразмус+ пројекта под називом „SENdata – Дигитални приступи у специјалном образовању“ спроведена је у вртићу за специјално образовање Хума Хатун у Бурси, Турска.

Првог дана мобилности, учесници су посетили школу и направљена је презентација о систему специјалног образовања Турске. Након презентације, посећене су школске јединице и реализоване активности са децом у учионицама.

Након активности  организована је обука за учеснике везана за апликације за развој моторике. Након активности, уприличено је дружење уз послужење, где су учитељи припремили традиционална јела. Након школских активности, учесници су посетили центар града Бурсе.

Други дан мобилности настављен је обуком у оквиру одабраних апликација за развој моторике. Након активности одржаних у школи, сви учесници су посетили Изник, округ Бурсе познат по уметничкој изради плочица. Након обиласка погона за производњу плочица, сви учесници су присуствовали радионици за традиционално украшавање керамике одржаној у општини.

Трећег дана мобилности, учесници су посетили школу за специјалну едукацију Хаџи Захиде Зорлу и радионице у оквиру школе. Упознали су се са ручно рађеним производима које су израдила деца са својим наставницима и са организационом структуром школе. Након посете школи, попели су се на планину Улудаг најдужом европском жичаром.

Процењивали смо примену апликација на моторичке развојне активности четвртог дана мобилности. Активности су идентификоване означавањем према статусу и нивоу тежине. Сви учесници су поподне посетили Департман за специјално образовање Универзитета Улудаг. Током ове посете одржан је састанак са деканом Педагошког факултета, шефом катедре и члановима Дефектолошког факултета. Учесници су разговарали о темама као што су програм образовања наставника за специјално образовање, пракси у партнерским земљама и студентском образовном програму у Турској. Након тога одржане су презентације од стране чланова факултета и изнели су своје академске студије које су урадили у специјалном образовању, представили ефекте и резултате ових студија на децу.

Последњег дана мобилности, учесници су изразили своја осећања, размишљања и изнели своја искуства о пројекту. Подељене су листе са потписима, сертификати о учешћу и направљена је општа оцена пројекта.