У периоду од 16. 2. до 19. 2. 2023. године, на Златибору је одржан стручно-научни скуп „Дани дефектолога“. И ове године смо, као представници Основне школе „Антон Скала“ били активни учесници и презентовали пет радова. Марина Спарић је путем видео презентације представила сајт пројекта „GА-TЕ“ и приказала прилагођене материјале који се могу преузети бесплатно, као и бета верзију апликације за учење. На ово предавање које је изазвало велико интересовање присутних, надовезало се и друго, Дијане Стојковић, која је приказала практичну примену ових материјала у конкретном раду са ученицима наше школе.

Колегиница, Јелена Милановић је у делу рада које је презентовала приказала примену социјалне приче у конкретној ситуацији, као резултат претходно реализованог пројекта „То је у реду“.

Чланица пројектног тима и амбасадорка Еразмус плус програма за Србију, Сандра Скенџић, је у оквиру презентације упознала учеснике са свим значајним пројектима које је наша школа реализовала у оквиру Еразмус плус програма. Такође, представила је и важне етапе пројекта „GА-ТЕ“ и најавила будуће догађаје који ће облежити његову реализацију.
На овај начин смо учесницима конференције систематично приказали све бенефите учешћа у Еразмус плус програму, са посебним акцентом на пројекат који тренутно реализујемо. Уверени смо да ће резултати овог пројекта имати значајан утицај и да ће наћи широку примену у пракси.

Оно што је ову конференцију учинило веома посебном за наш тим је и додела најзначајнијег признања у области специјалне едукације и рехабилитације, које је ове године уручено нашој колегиници, координаторки пројекта „GА-ТЕ“ Снежани Бабовић Димитријевић. Повеља Фонда „Проф. Миодраг В. Матић“ се додељује за изузетан успех и достигнућа у унапређењу дефектолошке праксе.