И овог пута, наши дугогодишњи сарадници и пријатељи, Савез удружења Србије за помоћ особама са аутизмом су  мислили на децу у нашој школи.

На крају  ДЕ-ЕНИГМА пројекта, финансираног из Хоризон 2020 (програма Европске Уније за Истраживање и Иновацију), који је имао за циљ да креира и евалуира ефикасност роботске технологије, изграђене за подршку деци са аутизмом у процесу учења а чији је учесник био Савез и као чланови његовог стручног тима, наставници из наше школе, школа је добила на поклон робота Зена.

Наставници наше школе имају искуства у раду са роботом јер су као учесници на овом пројекту, имали интеракцију са 128 деце са аутизмом од 5-12 година, док су учествовала у едукативним активностима са роботом или са терапеутом, прелазећи програм за учење емоција.

Робот Зено ће бити асистенција уз терапеутски рад намењен деци за побољшање социјалних и емоционалних вештина посебно код деце са аутизмом. Употреба технологије робота је посебно корисна јер је у сагласности са потребом ове деце за правилношћу, понављањем и предвидљивошћу.