Београд, 14. март 2023. – Још једна значајна донација Фондације Њ.К.В. Принцезе Катарине и Хуманитарне организације Лајфлајн Чикаго, која је под покровитељством Њеног Краљевског Височанства, уручена је Основној школи „Антон Скала“ у Београду. Њ.К.В. Принцеза Катарина, заједно са својом сестром, госпођом Бети Румелиотис, овим поводом је данас лично посетила школу и свечано отворила реновиране просторије.
Овај пројекат је омогућен великодушном донацијом Питсбуршког комитета Лајфлајн Чикаго и Групе Три Кола – Кола српских сестара „Свети Ђорђе“ из Џолијета у Илиноису, Кола српских сестара „Кнегиња Зорка“ из Ленсинга у Илиноису, и Кола српских сестара „Свети Архангел Михаило из Ленсинга у Илиноису, дугогодишњих сарадника Лајфлајна Чикаго.
Захваљујући решености ових дугогодишњих пријатеља Лајфлајна Чикаго да помогну деци Србије, школа „Антон Скала“ добила је три десктоп рачунара, један штампач у боји и 20 табли од плуте за коришћење у учионицама. Поред тога, школа је опремљена мирним кутком у три учионице, од којих сваки садржи столицу за љуљање, душек на склапање, преграду која одваја мирни кутак од остатка учионице, мали тепих за игру и ормарић са фиокама у боји за дидактички материјал.
Овај велики подухват укључио је и реновирање и опремање трпезарије школе кречењем зидова, постављањем нових врата и набавком 12 нових столова и 48 нових столица. Поред тога, школи су обезбеђене две велике кутије играчака и лоптица.
Ова донација Лајфлајна Чикаго је наставак већ успостављене сарадње у корист школе и њених ђака, која је започета првом донацијом у октобру 2022.
„Наша деца заслужују да имају што боље услове за учење како би безбрижно и безбедно похађала наставу у лепом радном окружењу. Зато је ова донација толико важна и веома сам захвална Питсбуршком комитету Лајфлајна Чикаго и групи Три Кола који већ дуги низ година великодушно подржавају рад моје Фондације у Београду.
Заједно смо обрадовали много деце у Србији. Драго ми је да наши људи у дијаспори желе да помогну нашој земљи и да нису заборавили своју отаџбину. Они показују да када постоји љубав и спремност да се помогне, можемо да учинимо много за добробит деце, која су наше највеће благо”, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.
„Увек је велико задовољство сарађивати са дивним и добрим људима, у овом случају их је заиста било много, који су исказали велико разумевање и пружили подршку за децу са аутизмом која похађају нашу школу. Овај пројекат нас је повезао да заједнички осмислимо најбоља решења у односу на наше тренутне потребе и прикупљена средства.
Захваљујемо се свим донаторима који су помогли реализацију опремања школе, намештајем и другим потребним средствима: Фондација Њ.К.В. Принцеза Катарине, хуманитарна организацији Лајфлајн Чикаго, питсбуршки одбор и Коло српских сестара. Надамо се да ће, као и до сада, обрадовати још много деце као што су нашу, све запослене и родитеље и учинити њихово окружење лепшим, а круг пријатеља богатијим“, рекла је Наташа Селић Станковић, директорка школе „Антон Скала“.