Удружење дефектолога, едукатора-рехабилитатора у Kантону Сарајево (СТОЛ) и Педагошки факултет Универзитета у Сарајеву  организовали су  трећу међународну конференцију „Мултидисциплинарни приступи у едукацији и рехабилитацији“, од 18.9-20.9.2020.године у хотелу Hills (Илиџа).

Kонференцији је присуствовао велики број учесника из различитих земаља, стручњаци из области образовања, социјалне заштите, медицине и других области, родитељи, студенти… Презентовани су научни, стручни и истраживачки радови  из области едукације и рехабилитације. Због епидемиолошке ситуације услед COVID  19,  радови су се презентовали комбиновано, директним присуством на конференцији и онлине путем.

Наставници  и директорка школе као чланови пројектних тимова за KА101(2019-1-РС01-KА101-000977) и KА201(2019-1-РС01-KА201-000835) пројекте у оквиру програма  Ерасмус+ су се представили видео презентацијом, онлине путем, са 3 стручна рада везано за активности реализоване кроз наведене пројекте, а кроз четврти рад је представљена практична примена дидактичких материјала у настави:

  1. Стручна међудржавна размена ресурса – посета предшколским установама и центрима подршке – Турска и Бугарска (Марина Спарић, Наташа Селић Станковић, Андрија Недовић, Стефан Ранковић)
  2. “I CARE“ – инлузивна пракса (Сандра Скенџић, Снежана Бабовић Димитријевић, Весна Игњатовић, Бранка Тинтеровић)
  3. ЕРАЗМУС+, KА201 – То је у реду! (Наташа Селић-Станковић, Снежана Бабовић Димитријевић, Сандра Скенџић, Јелена Ждраљевић, Стефан Ранковић)
  4. Материјали за рад са децом из спектра аутизма

(Сандра Скенџић, Снежана Бабовић Димитријевић, Марина Спарић, Јелена Ждраљевић, Данијела Ђукић, Наташа Селић Станковић)

Предавања су изазвала велику заинтересованост као и позив организатора за даљу сарадњу.