Возачи припремили изненађење

Возачи и пратиоци на линијaма  6  и 7 школског превоза, приредили су дивно изненађење својим путницима, деци наше школе. Они су им припремили новогодишње пакетиће који су их сачекали у аутобусу на њиховим седиштима. Шта се још може пожелети деци… пакетићи и добри људи, све на једном месту.

Медицинска соба

Дана 18. децембра су на две адресе у Београду, отворене медицинске собе за особе са аутизмом, последње у низу у оквиру пројекта који спроводе Савез Аутизам Србија и компанија Вип мобиле. Ове опремљене просторије, које су у току године отворене и у Новом Саду, Kрагујевцу и Пироту, на располагању су особама са аутизмом у престоници, са циљем пружања подршке у учењу одређених понашања приликом одлазака код лекара, с обзиром да управо овакве ситуације представљају један од најчешћих извора њихове анксиозности. Прва соба налази се у оквиру специјалне школа „Антон Скала“, док је друга отворена при специјалној основној школи „Драган Kовачевић“.Continue Reading…

„Ушће – Чаробни град“

Дана 20.12.2018. године ученицима наше школе ТЦ Ушће приредило је незаборавну Звездану академију. Kроз филм, у необичној „капсули“, ученици су учили зашто Земљу зовемо „плава планета“, како Земљу  виде астронаути из Међународне свемирске станице (ИСС), а затим и нешто више о „нашој звезди“, Сунцу. Шетњом кроз цео Сунчев систем, упознали су његове становнике, међузвездани и међугалактички простор и сазнали како настају звезде и планете. Kроз креативне радионице, ученици су правили новогодишњу звезду. Заједничка фотографија новогодишњих „чаробњака“ забележила је ово путовање за памћење. Хвала ТЦ Ушће и на обезбеђеном превозу до „УШЋЕ  Kока Kола Чаробног града“!

Посета Народном музеју

Дана 18.12.2018. године били смо први посетиоци Народног музеја. Уласком у атријум музеја, закорачили смо међу проналаске који датирају из давнина и помоћу којих су наши ученици могли створити бољу слику о животу људи некада. Пењући се на први спрат упознали су се са средњевековним предметима, накитом, керамиком, иконама, фрескама, оружјем које се у том раздобљу користило и на крају са уметничким делима наших познатих сликара. Било је ово још једно дивно искуставо за наше ученике.

Награда „Најзеленије двориште“

У просторијама општине Савски венац уприличена  је свечана додела ваучера за куповину зеленила грађанима и установама на Савском венцу који дају пример најбоље праксе у одржавању најлепших зелених површина, током целе године. Ваучере је уручио члан Општинског већа Милош Видовић, у оквиру локалне акције „Најзелено 2018“ и „Зелених дана на Савском венцу“, уз поруку да и даље наставе да буду инспирација свима за још лепши, зеленији Савски венац и Град Београд. Наша школа је и ове године једна од добитника ваучера. Трудићемо се да и следеће године оправдамо титулу једног од Најзеленијих и најуређенијих школских дворишта.

Обука за рад на интерактивној табли

У оквиру реализације пројекта „Унапређење рада са децом са сметњама у развоју кроз примену савремених средстава“ одржане су обуке за рад на интерактивној табли. Водитељи обуке су били Александар Антић и Владимир Дојчиловић. Реализатори пројекта после завршених обука ће обучити остале наставнике за практичну примену интерактивне табле у раду са децом. Подсећамо да су 01.06.2018. године, Влада Републике Србије-Министарство правде и ОШ „Антон Скала“, закључили уговор о регулисању права и обавеза, којим су школи додељена средства, прикупљена по основу одлагања кривичног гоњења, за куповину савремених наставних средстава и опреме. Циљ пројекта је да деци наше школе учење учинимо забавним, олакшамоContinue Reading…

„Соба 207“

Дана 6.12.2018. године наш дугогодишњи пријатељ Александар Радојчић из Ротари клуба “Скадарлија“ угостио је ученике II, III и IV разреда у свом ресторану „Соба 207“. Поред преукусног доручка обрадовао је децу играчкама и слаткишима. Захваљујемо се Александру и његовој породици што мисле на нас и што су нам улепшали још један школски дан.

Кићење јелке

И ове године, у веселој и празничној атмосфери, окитили смо новогодишње јелке у школи и спремно  ишчекујемо  Деда Мраза и пакетиће…

Посета Средњој занатској школи

Да ли ће бити кувари, фризери, лакирери или цвећари тешко је одлучити… Зато смо наше  ученике осмих разреда одвели у Средњу занатску  школу да се упознају са  занимањима  за која ова школа припрема своје ђаке. Љубазни директор Милован Марковић  је и поред свих обавеза, одвојио време, да нас проведе кроз школу и упозна са организацијом рада.

„Игре без граница“

Поводом обележавања Дана инвалида, ученици наше школе, учествовали су  на манифестацији „Игре без граница“, у организацији СОСИБА у спортској хали „Александар Николић“. Сви ученици су  том приликом добили медаље и мајице.