Светски дан детета

Дана 20.11.2019. године одржана је радионица ликовне секције поводом обележавања Светског дана детета. Ученици су украсили пано, а на крају радионице су се послужили слаткишима које су за ову прилику обезбедили ратни ветерани, у сарадњи са   Ротари клубом  Belgarde International. Захваљујемо се нашим пријатељима на донираним слаткишима.

Бурса – Турска

Директорка школе, Наташа Селић Станковић и наставница Марина Спарић реализовале су прву, од четири планиране посете државама, у оквиру пројекта „I CARE“ и програма Ерасмус+ “Међудржавна размена ресурса“. Оне су 4.11.2019. године отпутовале у Турску, град Бурса, где су боравиле 4 дана. Највише времена су провеле у предшколској установи за децу са сметњама у развоју, посматрајући рад са децом, са циљем да се упознају са организацијом рада установе, методама рада, видовима подршке и целокупним системом образовања у тој држави. Предшколска установа домаћин „Хüма Хатун Озел Егитим Анаокулу“ им је пружила дивно гостопримство и учинила да на сва питања добију одговоре.Continue Reading…

Дан јабука

Поводом Светског Дана јабука и ове године организована је радионица за ученике наше школе. Ученици су са наставницима украсили пано, а после радионице су се засладили јабукама, које је наша школа добила од фирме „Дарком“ доо Нови Сад, која последњих 6 година сваке године нашој школи донира јабуке. Ове године смо одлучили да јабуке поделимо и са другом децом па смо јуче део упутили нашим другарима из домова у Звечанској и Сремчици. Све је још слађе када се дели и хвала Даркому што нас све весели!

У библиотеци

Октобарско окупљање ученика у школској библиотеци. Kао и сваког октобра-месеца књиге ученици се упознају са новим књгама. Долазак у библиотеку са одељенским старешинама је био посебан доживљај за ученике првог разреда. Нови простор пуно илустрованих књига и пригодна музика. Ученици виших разреда су показали интересовање за Енциклопедије о животињама, саобраћајним средствима.

Обилазак часова

У  периоду од  21.10.- 01.11.2019. године, директор и педагог  школе вршили су увид у образовно- васпитни рад. Праћење наставног процеса и напредовања ученика  oдвијало се кроз посету  и анализу часова обавезне наставе у свим одељењима, у циљу праћења  прилагођености  облика и метода  рада могућностима ученика. Наставници су и овог пута показали креативност у раду која се огледала кроз прилагођавање активности сваком ученику према његовим способностима и интересовањима. Kоришћена су сва расположива наставна средства која доприносе мотивацији  и помажу деци да усвоје нове садржаје: интерактивне табле, причајући распореди, таблет рачунари… Као и увек, преносимо вам делић атмосфере са часова, поносни наContinue Reading…

Слаткиши од другара из средње ГСП школе

Наши другари из средње ГСП школе, са својим наставником веронауке, су обрадовали нашу децу слаткишима, и тако је настављена једна успешна сарадња успостављена протекле године. Захваљујемо им се што су и ове године са нама и радујемо се сваком новом сусрету.

Ратни ветерани и Ротари клуб Belgrade International

Ратни ветерани, учесници у рату 1991-1999, обратили су се Ротари Клубу Belgrade International, са жељом да некоме помогну и донирају слаткише. Ротари клуб, чији чланови су дугогодишњи пријатељи школе који су већ организовали хуманитарне акције у циљу подршке, је предложио да то буду ученици наше школе, те су нас данас посетили и уручили деци слатке пакете, који су на лицу места испробани, на велику радост наших ђака, а остали слаткиши ће бити подељени ученицима у оквиру планираних радионица и прослава. Ми им се свима од срца захваљујемо.

Пројекат „То је у реду“

(25.10.2019. године) Позитивно искуство у примени социјалних прича, као једне од ефикасних стратегија у области модификације понашања код деце/особа са аутизмом, била је покретач за аплицирање са пројектом „То је у реду“ у оквиру програма Еразмус плус. Фондација Темпус је одобрила пројекат ОШ“Антон Скала“ и реализација је почела 1.10.2019. године кроз стратешко партнерство, са компетентним партнерима из Србије, Хрватске и Бугарске. Циљ пројекта је ширење примене социјалних прича које ће бити бесплатне и свима доступне на сајту пројекта. Практикуме са методолошким упутством за израду и примену социјалних прича као и са готовим социјалним причама, ће израдити чланови пројектног тима уContinue Reading…