Манифестација „Шта се умем, шта све знам“

Наши ученици су били гости друге по реду манифестације ,, Шта све умем, шта све знам“ одржане у дворишту ОШ,, Сава Јовановић Сирогојно“ Ученици су уживали у изложбено – продајном и музичком програму и дружењу са новим другарима.

Излет на Авалу

                 У суботу,21.05.2016  ученици и наставници наше школе  су ишли на излет на Авалу. Прелепо време је употпунило ужитак током шетње од подножја до врха Авале, поглед са Авалског торња, ручак у природи…Чланови Ротаракт клуба Београд су организовали радионицу осликавања стаклених чаша и продајну изложбу тих радова, од које су сва прикупљена средства употребљена за реализацију овог излета.

Семинар „Умеће комуникације“

               У нашој школи је протеклог викенда одржан семинар „Умеће комуникације-како да говоримо и слушамо да би ученици желели да нас чују и да разговарају са нама“. Kомуникацијске вештине, технике успешне комуникације, коришћење ЈА-поруке, активно слушање, пружање емотивне и саветодавне подршке, сараднички приступи…су биле теме којима смо се бавили у опуштеној атмосфери, а кроз коју су нас водиле, испред Тима Психокод ,Ирена Лободок Штулић координатор програма и Милка Михаиловић стручни сарадник психолог. Током трајања семинара угостили смо колеге из других Београдских школа и надамо се новим сусретима и будућој сарадњи. Захваљујемо се Тиму Психокод на свему што су учинили како бисмоContinue Reading…

Посета са Индиана Универзитета из Америке и Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију из Београда

              У уторак 10.05.2016.год. нашу школу су посетили професори (Bryan McCormic, декан Индиана Универзитета и , Shay Dawson директор највећег кампа за децу са сметњама у развоју ”Брадфорд Wоодс -Индиана) и студенти са Индиана Универзитета из Америке и Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију из Београда.               ОШ „Антон Скала“ је наставна база ФАСПЕР-а и негује дугогодишњу сарадњу са професорима и студентима . Приликом ове посете упознали смо их са организацијом рада нашешколе, наставним методама и средствима које се примењују у раду. Присуствовали су извођењу часа Српског језика у петом разреду, индивидуалном логопедском третману, третману реедукације психомоторике и корективно–превентивним вежбама.Continue Reading…

Изложба у Педагошком музеју

Одржана је 39. изложба ликовног стваралаштва младих са сметњама у развоју, на тему „Вољеном граду“ у Педагошком музеју. У музеју су били изложени ликовни радови и експонати наших ученика.

Ускршња радионица

У сусрет Ускршњим празницима у нашој школи је одржана радионица на којој су ученици стварали своја ремек дела. Сунчан дан је само допринео лепом расположењу и креативности. Уз слаткише и сланише сви су уживали након завршених активности.

Врбица

Kао и предходних година на Врбицу, на радост деце и одраслих, учествовали смо на традиционалној манифестацији „Изложба Ускршњих јаја“, у порти Храма Светог Саве. Ова манифестација је одржана у организацији ОШ „Душан Дугалић“ и под покровитељством Градског секретаријата за образовање и дечију заштиту, а уз подршку старешине Храма Светог Саве.