Чаробни град

Ученици нижих разреда су и ове године посетили „Чаробни град“ у ТЦ Ушће. Том приликом су учествовали у радионицама и уживали у празничним чаролијама.

Пројекат “It s ОK“ – посета Загребу

Пројектни тим ОШ “Антон Скала” је од 08.12.- 10.12.2019. године боравио у Загребу у оквиру пројекта “It s ОK “ у оквиру Ерасмус + програма KА 201. Одржани су састанци са партнерским организацијама из Хрватске, Бугарске и Србије ради реализације планираних активности. Наши домаћинини су били “Центар за аутизам Загреб” који су се на челу са равнатељицом Жарком Kлопотан, потрудили да се осећамо веома пријатно. Поред радних састанака искористили смо прилику да обиђемо Центар и разменимо професионална искуства са колегама. У.наредним месецима вредно ћемо радити на изради пет Практикума за учење социјалних вештина код деце/особа са аутизмом из четири области:Continue Reading…

Ерасмус – посета Бугарској

Наставници наше школе, Андрија Недовић и Стефан Ранковић реализовали су другу, од четири планиране посете државама, у оквиру пројекта „I CARE “ и програма Ерасмус+ “Међудржавна размена ресурса“. Они су 26.11.2019.године отпутовали у Бугарску, у девети по величини граду на североистоку земље град Добрич, где су боравили 4 дана. Сво време су провели у Центру за децу са сметњама у развоју, посматрајући рад са децом, са циљем да се упознају са организацијом рада установе, методама рада, видовима подршке и целокупним системом образовања у тој држави. Установа домаћин ЦСОП „Др. Петар Берон“ им је пружила дивно гостопримство и помогла да наContinue Reading…

Фестивал науке

Фестивал науке, највећа манифестација у области промоције науке и образовања, одржана је на Београдском сајму од 5. до 8. децембра 2019. године. Ученици виших разреда наше школе су посетили ову манифестацију у пратњи својих наставника и имали су прилику да учествују у експериментима које су представљали млади научници из Србије и иностранства.

ФК „Црвена звезда“

Урош Трипковић, пријатељ наше школе и члан општинског већа Савски венац, обрадовао нас је у среду, 27.11.2019. године организованим одласком наше деце на стадион Црвене Звезде, где су посетили клубски музеј и играли фудбал са кадетима Звезде. Ово је био свакако незабораван дан, који је на децу, а и на наставнике оставио снажан утисак. То није било све, поред слаткиша и осталих изненађења која су нам пририредили, у оквиру пројекта “Солидарност” који има за циљ  да помаже установе оваквог типа, школи ће црвено бели шампиони и УЕФА донирати новчана средства која ће школа искористити за опремање Монтесори кабинета. Хвала свимаContinue Reading…

Бурса – Турска

Директорка школе, Наташа Селић Станковић и наставница Марина Спарић реализовале су прву, од четири планиране посете државама, у оквиру пројекта „I CARE“ и програма Ерасмус+ “Међудржавна размена ресурса“. Оне су 4.11.2019. године отпутовале у Турску, град Бурса, где су боравиле 4 дана. Највише времена су провеле у предшколској установи за децу са сметњама у развоју, посматрајући рад са децом, са циљем да се упознају са организацијом рада установе, методама рада, видовима подршке и целокупним системом образовања у тој држави. Предшколска установа домаћин „Хüма Хатун Озел Егитим Анаокулу“ им је пружила дивно гостопримство и учинила да на сва питања добију одговоре.Continue Reading…

Слаткиши од другара из средње ГСП школе

Наши другари из средње ГСП школе, са својим наставником веронауке, су обрадовали нашу децу слаткишима, и тако је настављена једна успешна сарадња успостављена протекле године. Захваљујемо им се што су и ове године са нама и радујемо се сваком новом сусрету.

Манакова кућа

У петак, 18.10.2019. године ученици одељења VII/1 и VII/3 посетили су Манакову кућу. Имали су прилику да виде просторије, одећу, накит и алате из периода осамнаестог и деветнаестог века.

Смотра културно-забавних активности

Дана 3.6.2019. године у Малом позоришту „Душко Радовић“, учествовали смо на Смотри културно забавних активности школа за ученике са сметњама у развоју, са ритмичком тачком „Весела песма“.

На стадиону

Дана 28.5.2019. године ученици 6. разреда посетили су стадион „Рајко Митић“. Разгледали су реквизите, дресове, лопте и бројне трофеје клуба као и сам стадион.