У школској библиотеци

Групна посета ученика школској библиотеци 01.03. 2019. године. Читали смо и преслишавали се колико  знамо о лику и делу Јована Јовановића Змаја. Ученици су сами вршили одабир поезије које су читали другарима. Змајева поезија која је екранизована пуштана је деци на интерактивној табли уз коју смо након читања сви заједно певали.

Колачи на поклон

Власница предузећа  “Free style trade”  које се бави производњом колача, свежих  торти и сладоледа, Вера Манић пет година заредом нашој деци донира колаче за Светог Саву. Ово је друштвено одговорно предузеће које запошљава особе са инвалидитетом а њихови производи носе ознаку „Фер производ“ чијом куповином сви постају друштвено одговорна лица. Поред радионица које смо заједно организовали у нашој школи, ове године ће наши осмаци имати прилику да посете њихов производни погон и да се директно упознају са начином рада и процесесом производње слаткиша. У оквиру те посете биће организована радионица у којој ће учествовати наши ученици. Захваљујемо се госпођи ВериContinue Reading…

“Ушће – Чаробни град”

Дана 20.12.2018. године ученицима наше школе ТЦ Ушће приредило је незаборавну Звездану академију. Kроз филм, у необичној “капсули”, ученици су учили зашто Земљу зовемо “плава планета“, како Земљу  виде астронаути из Међународне свемирске станице (ИСС), а затим и нешто више о “нашој звезди“, Сунцу. Шетњом кроз цео Сунчев систем, упознали су његове становнике, међузвездани и међугалактички простор и сазнали како настају звезде и планете. Kроз креативне радионице, ученици су правили новогодишњу звезду. Заједничка фотографија новогодишњих “чаробњака” забележила је ово путовање за памћење. Хвала ТЦ Ушће и на обезбеђеном превозу до “УШЋЕ  Kока Kола Чаробног града“!

Посета Народном музеју

Дана 18.12.2018. године били смо први посетиоци Народног музеја. Уласком у атријум музеја, закорачили смо међу проналаске који датирају из давнина и помоћу којих су наши ученици могли створити бољу слику о животу људи некада. Пењући се на први спрат упознали су се са средњевековним предметима, накитом, керамиком, иконама, фрескама, оружјем које се у том раздобљу користило и на крају са уметничким делима наших познатих сликара. Било је ово још једно дивно искуставо за наше ученике.

“Соба 207”

Дана 6.12.2018. године наш дугогодишњи пријатељ Александар Радојчић из Ротари клуба “Скадарлија“ угостио је ученике II, III и IV разреда у свом ресторану „Соба 207“. Поред преукусног доручка обрадовао је децу играчкама и слаткишима. Захваљујемо се Александру и његовој породици што мисле на нас и што су нам улепшали још један школски дан.

Посета Средњој занатској школи

Да ли ће бити кувари, фризери, лакирери или цвећари тешко је одлучити… Зато смо наше  ученике осмих разреда одвели у Средњу занатску  школу да се упознају са  занимањима  за која ова школа припрема своје ђаке. Љубазни директор Милован Марковић  је и поред свих обавеза, одвојио време, да нас проведе кроз школу и упозна са организацијом рада.

Посета Београдској филхармонији

Захваљујући представницима и дивним члановима Београдске филхармоније, имали смо прилику да се упознамо са различитим музичким инструментима, виолином, виолом, флаутом, харфом и многим другим и бар  на кратко заузмемо  места уметника и чланова оркестра. Кроз музику  су нам испричали прелепу причу о Ромеу и Јулији у којој смо бескрајно  уживали. За крај можемо да вас обавестимо да је Кнез Михајлова улица окићена и спремна за новогодишње празнике.

Посета биоскопу и 14. фестивалу “Кидс фест”

Ученици су и ове године имали прилику да у оквиру 14. Кидс фест програма, одгледају филм “Фантастичан дан на планети Земљи” . Захваљујемо  се организаторима Кидс феста на донираним картама и  фирми  „Сага транс“  која је обезбедила превоз ученика.

Шетња Хајд парком

Леп и сунчан дан је био као створен да шетњом обележимо још један дан Дечје недеље.  

Посета Музеју илузија

Ученици појединих разреда наше школе посетили  су  Музеј илузија, који пружа јединствена визуелна и едукативна искуства. Ученици и наставници су уживали у необичној поставци, а своје доживљаје су нам пренели фотографијама са овог места. очекујемо још фотографија од ученика који  ће, у наредном периоду , такође посетити  овај  занимљиви  музеј.