Приредба за ђаке прваке

У среду, 20.09.2017.год. приредили смо добродошлицу нашим ђацима првацима. У претходне три недеље  дали смо им прилику да упознају школу, другаре и наставнике. Ученици старијих разреда, као прави добри домаћини, потрудили су се да им својим наступима улепшају овај дан. Представници  ГО Савски венац, Милош Божић и Урош Трипковић, поред најлепших жеља за успешан почетак,  уручили су им ранчеве са школским прибором и на тај начин им поручили да ће им поред школе и општина пружати подршку у даљем школовању. Kао што доликује свакој свечаности, деца су после приредбе уживала у слатком послужењу са својим другарима , једнако као иContinue Reading…

Нова школска кухиња

Rotary club I Rotarakt Metropliten, Cyber-few good man , „Svecom“  и новинарке Б 92, чине екипу која је удруженим снагама заслужна за сјај нове кухиње у ОШ „Антон Скала“. Да разјаснимо, Rotary club и Cyber-few good man, су нам донирали нову кухињу, они су све започели. Придружио им се „Svecom“  који нас је обрадовао  са донацијом  керамичких плочица. Недостајала је уградна бела  техника, а тај проблем су решиле дивне новинарке које су освојену награду на такмичењу, које је организовао “Mc Donalds“, поклониле за набавку технике. Kакав тим и каква срећа за наше ђаке! Захваљујемо се овим добрим људима. У уторак,Continue Reading…

Спортске игре у дому Сремчица

Ученици наше школе су учествовали на спортским играма у дому Сремчица. Уживали смо у прелепом дану, играли фудбал и кошарку. Поред  добре забаве домаћини су нам обезбедили и лепу закуску. Искористили смо ову прилику и да видимо шта је све јесен донела на нашу пијацу.

Ученици у посети кући Војводе Степе Степановића

Надомак града, у предивном окружењу насеља Kумодраж, ученици VII разреда посетили су кућу Војводе Степе Степановића. Дочекао нас је господин Аца са традиционалном шајкачом на глави и упознао нас са животом и делом Војводе Степе , тадашњим обичајима и начином живота.

Семинар НТЦ и рана музичка стимулација одржан у школи

Запослени су у просторијама школе похађали семинар НТЦ и рана музичка стимулација који је водила Маријана Милошевић Симић дипломирани музички педагог. Поред тема као што су рана музичка стимулација и подстицање музичког развоја деце било је простора и да испробамо игре које подстичу развој деце али и да се забавимо.