Слаткиши од другара из средње ГСП школе

Наши другари из средње ГСП школе, са својим наставником веронауке, су обрадовали нашу децу слаткишима, и тако је настављена једна успешна сарадња успостављена протекле године. Захваљујемо им се што су и ове године са нама и радујемо се сваком новом сусрету.

Ратни ветерани и Ротари клуб Belgrade International

Ратни ветерани, учесници у рату 1991-1999, обратили су се Ротари Клубу Belgrade International, са жељом да некоме помогну и донирају слаткише. Ротари клуб, чији чланови су дугогодишњи пријатељи школе који су већ организовали хуманитарне акције у циљу подршке, је предложио да то буду ученици наше школе, те су нас данас посетили и уручили деци слатке пакете, који су на лицу места испробани, на велику радост наших ђака, а остали слаткиши ће бити подељени ученицима у оквиру планираних радионица и прослава. Ми им се свима од срца захваљујемо.

Пројекат „То је у реду“

(25.10.2019. године) Позитивно искуство у примени социјалних прича, као једне од ефикасних стратегија у области модификације понашања код деце/особа са аутизмом, била је покретач за аплицирање са пројектом „То је у реду“ у оквиру програма Еразмус плус. Фондација Темпус је одобрила пројекат ОШ“Антон Скала“ и реализација је почела 1.10.2019. године кроз стратешко партнерство, са компетентним партнерима из Србије, Хрватске и Бугарске. Циљ пројекта је ширење примене социјалних прича које ће бити бесплатне и свима доступне на сајту пројекта. Практикуме са методолошким упутством за израду и примену социјалних прича као и са готовим социјалним причама, ће израдити чланови пројектног тима уContinue Reading…

Стручна посета и размена искустава

У оквиру пројекта„PROPAR-Professional support of perents of children with autism (and other developmental disorder)“ представници Савеза удружења Србије за помоћ особама са аутизмом су са партнерима из Мађарске, Румуније и Пољске 17.10.2019. године посетили нашу школу. Циљ посете је био размена искуства у пружању подршке и услуга породицама деце и одраслих са аутизмом и другим развојним поремећајима. Савез је истакао нашу школу као пример добре праксе из области образовања ученика са аутизмом, методологије рада, односа према деци и њиховим породицама.

Манакова кућа

У петак, 18.10.2019. године ученици одељења VII/1 и VII/3 посетили су Манакову кућу. Имали су прилику да виде просторије, одећу, накит и алате из периода осамнаестог и деветнаестог века.

Кидс Фест

У оквиру 15. Kидс Феста ученици су са својим наставницима гледали цртани филм Бамзи и громопуц.

Караоке

Последњег дана дечје недеље, у петак организоване су караоке, ученици су певали своје омиљене песме. Весело уз игру и песму смо затворили овогодишњу Дечју недељу.

Музичка радионица

Четврти дан Дечје недеље обележен је у духу музике. У музичкој радионици сви ученици су уживали и лепо се забавили.

Јесење круне и огрлице

Поводом обележавања Дечје недеље одржана је креативна радионица „Јесење круне и огрлице“. Kреативност и машта ученика и наставника је и данас била на највишем нивоу.