У оквиру пројекта „I CARE“ и програма Ерасмус+ “Међудржавна размена ресурса“, чланови пројектног тима Основне школе ,,Антон Скала“ Сандра Скенџић и Весна Ракоњац, боравиле су у граду Краков, Пољска у периоду од 13.01.20120. до 15.01.2020. Посетиле су интегративну школу Chrzescijanska Szkola Podstawowa z Oddzialami Integracyjnym ,,Emmanuel“.

Циљ посете је био упознавање са инклузивном праксом и системом функционисања интегративних школа, посматрање различитих видова  индивидуалних третмана, подршке ученицима, приступе у раду, као и иновативност у организацији рада.

Током часова на којима су присуствовале, наставници су осмислили и на различите начине представили нашу земљу ученицима, кроз сликовне садржаје,песме и проналажење сличности измедју српског и пољског језика. Путем видео презентације представиле  су  рад наше школе, ваннаставне активности, радове наших ученика, што се деци и наставницима допало.

Провеле су предивна три дана у друштву љубазних домаћина који су  на најбољи могући начин представили  њихову школу , али и систем образовања у Пољској.

Организовали  су обилазак града и упознавање са   веома богатим  културно – историјским знаменитостима.  Препуни позитивних  утисака , растали смо се са надом да це наша сарадња бити настављена у будућности.