Поштовани родитељи, драга децо,

Иако  ћемо ову школску годину започети  у отежаним условима , сходно тренутним околностима, надамо се да ћемо заједничким залагањем и мађусобним разумевањем успети да превазиђемо овај период ,останемо здрави и остваримо планиране циљеве и задатке који нам предстоје у образовно васпитном раду.

У складу са Стручним упутством о организацији образовно-васпитног рада у школској 2020/2021. години и упутством о мерама заштите здравља ученика и запослених за основне и средње школе обавештавамо Вас о следећем, уз молбу да их  поштујете:

 • Школска 2020/2021 година почиње за све ученике у уторак , 01.09.2020 . године.
 • Пре поласка од куће измерити детету температуру
 • Ученици који су пријављени на организован школски превоз у школу долазе аутобусом,сем у случају када се изјасне другачије. У аутобусу су присутни пратиоци који ће вас обавестити о времену када морате бити на одређеном стајалишту. Пре уласка у аутобус, у циљу смањења ризика уноса корона вируса у школску средину вршиће се мерење телесне температуре (безконтактним топломером)  свим корисницима превоза од стране организованог пратиоца ученика у аутобусу.
 • Дете/особа која има температуру не улази у аутобус већ се враћа кући.
 • Ако дете самостално доводите у школу морате бити сигурни да је потпуно здраво (дете не долази у школу уколико има повишену телесну температуру и/или симптоме респираторне инфекције, о чему треба обавестити одељењског старешину)
 • Уколико родитељ доводи дете у школу, у обавези је да носи заштитну маску. Takoђе сви родитељи су  у обавези да детету свакодневно обезбеде маску коју ће носити са собом у школу. Вашу децу нико неће приморавати да носи маску ако из било  ког разлога негативно утиче на њега али је наша заједничка дужност да са великим стрпљењем и на креативан начин учимо децу да заштите себе и друге од инфективних болести.
 • Уколико ученик не користи организовани превоз, родитељ или особа која га доводи предаје дете одељењском старешини испред улаза у школу (у школу јер је забрањен улаз свим лицима осим ученицима школе  и запосленима!)
 • Приликом одвођења детета из школе важи исто као и приликом доласка у школу – одељењски старешина/медицинска сестра предаје дете родитељу или другој особи која долази по дете испред улаза у школу
 • Уколико ученик користи организовани превоз, а настава је већ почела, на улазу у школу преузимање ће извршити медицинска сестра
 • Уколико дете не користи организовану исхрану у школи (ужину и ручак), оброк треба запаковати у кутију са написаним  именом и презименом  детета, коју треба предати на улазу медицинској сестри, која ће је даље проследити у сервирки( спаковати  и флашицу са водом која ће се користити у току дана)
 • Час ће трајати 30 минута у складу са стручним упутством
 • Настава за ученике старијих разреда (V – VIII) организована је од 11:00-14:00 часова, док је у термину од 8 до 11 планиран продужени боравак за ове  ученике, организован у две групе.
 • Настава за ученике млађих разреда ( I – IV) почиње у 8:00 часова, а завршава се  у 11:00 часова, након чега  почиње продужени боравак за ученике млађих разреда, организован у 4 групе, од 11 до 14 часова. Коначан распоред  доставиће вам одељенске старешине. Овакав распоред направљен је у складу са прописаним стандардима да свакој особи у учионици/простору буде обезбеђена физичка дистанца  и да би се  испоштовала прописана квадратура.
 • Повратак ученика из школе организованим превозом предвиђен је у 14 часова.
 • За ученике који су се изјаснили за похађање наставе на даљину,учење ће се одвијати на начин договорен са одељенским старешином и предметним наставницима.
 • Садржаји из одређених предмета ће ученицима бити достављани електронским путем, на начин договорен са наставником, а одређене наставне и ваннаставне активности школа ће организовати кроз корелацију са другим предметима и на начин који који је у складу са тренутним епидемиолошким условима, препорукама, просторним и другим капацитетима. Сви ученици морају да испуњавају обавезе предвиђене планом наставе било да су се изјаснили  за похађање наставе у школи или на даљину.

 

Молимо вас да сарађујете са одељенским старешином и да му благовремено прослеђујете важне информације без обзира да ли се дете определило за наставу у школи или наставу  на даљину.

 

 

Директорка школе

Наташа Селић Станковић

Колектив ОШ „Антон Скала“