Kонференција ,,Дани дефектолога“ са међународним учешћем одржана је од 21.02.- 24.02.2019. године на Златибору, у Kонгресном центру хотела Златибор Мона.

Нашу школу су представљале директорка школе Наташа Селић Станковић, Снежана Бабовић  Димитријевић, Сандра Скенџић, Марина Спарић,Татјана Цакић и Ана Марковић Ћирић.

Радови које су наши наставници изложили су са следећим темама: ,,Помоћни дидактички материјали за рад са децом из спектра аутизма“ – С.Б.Димитријевић, Н.С.Станковић, С.Скенџић, М.Спарић, Ј.Ралевски, ,,Представљање апликације Битсборд-помоћног средства за учење код деце из спектра аутизма- Н.С.Станковић, С.Б.Димитријевић, С.Скенџић, М.Спарић, ,,Тактилна перцепција и учење“-Т.Цакић, С.Б.Димитријевић, ,,Kутије са задацима за лакше и лепше учење деце са аутизмом“- А.М.Ћирић, С.Скенџић, М.Спарић, С.Б.Димитријевић.

Поред презентације радова стручњаци С.Скенџић и С.Б.Димитријевић, као дугогодишњи стручни консултанти Савеза удружења Србије за помоћ особама са аутизмом, су учествовале у презентацији међународног пројекта ,, Де Енигма“, чији је носилац у Србији, управо Савез.

С.Б.Димитријевић је учествовала у постер презентацији ,,Саветовалиште“ – дигитална платформа за подршку особа са аутизмом.

Поред учешћа са радовима на конференцији, наши наставници су имали прилику да размене искуства и упознају се са праксама, како у нашој земљи, тако и са земљама из региона, обзиром да су на Kонференцији учествовале колеге из Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине, Македоније, Црне Горе и Италије.