19.09. 2018. У Суботици, у ОШ „ Жарко Зрењанин“ одржан је стручни скуп на тему укључивања деце из установа за смештај деце и младих у образовни систем. Наша школа одабрана је, заједно са још три београдске школе за децу са сметњама у развоју, да пренесе своја искуства и представи примере добре праксе успостављања сарадње, а  у циљу подршке укључивања  деце из Дома   „ Колевка“ у школе. Свака школа имала је одређену тему/презентацију  са којом се представила.

Наш тим, чиниле су директорка школе Наташа Селић Станковић, педагог Ксенија Сулејмановић и индивидуални наставник, логопед Снежана Бабовић Димитријевић и  присутнима су представиле значај сарадње и укључивања деце из дома у живот локалне заједнице, с обзиром да је управо од стране наших партнера из Дома препознато да ОШ „ Антон Скала“  посвећује велику пажњу тој области.

Скуп је организовало МПНТР, и на њему су присуствовали  и г-ђа Гордана Цветковић, руководилац групе за образовање мањина, социјалну инклузију и заштиту од насиља и дискриминације са сарадницама за инклузивно образовање  Љ. Симић и С. Вучковић, представници Републичког завода за социјалну заштиту; представница ШУ Сомбор Ксенија Лишчевић; Представници Дома      „ Звечанска“ Београд,  представници ОШ „ Жарко Зрењанин“ и запослени Дома „Колевка“…..

Надамо се да смо колеге из Суботице својим позитивним искуствима охрабрили и да ће у наредном периоду   већи број деце из дома „ Колевка“ бити укључено  у образовни систем.