У сусрет Ускрсу

21. 4. 2022.  У сусрет Ускрсу ученици су са својим наставницима фарбали јаја, трагали за ускршњим поклончићима сакривеним у школском дворишту и уживали у фотографисању. Желимо срећне ускршње празнике. Уживајте у распусту!

Обрада песме „Ускршња корпа“

20. 4. 2022.  Поводом васкршњих празника ученици су са својим наставницима, кроз активност школске библиотеке, обрадили песму „Ускршња корпа“. Одељенске старешине су предвиђене активности урадиле са ученицима у својим учионицама, у оквиру часова српског језика и књижевности.

Ускршњи пакетићи Њ.К.В. Принцезе Катарине

20. 4. 2022.  „Захваљујемо се Њ.К.В. Принцези Катарини, њеној Фондацији у Београду, као и хуманитарној организацији Лајфлајн из Чикага, који су обрадовали наше ученике поклонима поводом највећег хришћанског празника – Васкрса! Многи наши ђаци су ранијих година били на традиционалним ускршњим пријемима на Белом двору, а како су сада околности нешто другачије, пакетићи од Њ.К.В. Престолонаследника и Принцезе стигли су у школу.“

Лазарева субота, 16. 4. 2022.

Лазарева субота један је од најлепших и највеселијих празника. Наша школа је као и сваке године учествовала на хуманитарном базару, који се традиционално одржава испред Храма Светог Саве. Захваљујемо свима који су посетили наш штанд, уживали смо са вама! Видимо се и следеће године!

Светски дан аутизма

Дана 2. 4. 2022. године у целом свету обележен је Дан особа са аутизмом. У нашој школи су, у сусрет том дану, у петак 1. 4. 2022. године, одржане многобројне радионице у којима су учествовали ученици са својим наставницима. Заједно смо правили пазле, шетали у знак подршке, осликавали шаке на сликарском платну, учествовали у еколошкој радионици, са дивним цртежима на шакама и лицима. Све је овековечено прелепим фотографијама.

Дан особа са Дауновим синдромом

Дан особа са Дауновим синдромом обележен је 21. 03. 2022. године у нашој школи. Дан особа са Дауновим синдромом познат је још и као Дан различитих чарапа, тако да су наставници заједно са својим ученицима украшавали цртеже чарапа и на тај начин допринели обележавању овог дана.

Добродошлица пролећу

Дана 21. 03. 2022. године одржана је радионица ликовне секције „Добродошлица пролећу“ у оквиру одељења. Ученици су са својим наставницима украсили школски пано.

Читајмо гласно, у 5 до 12

Као и сваке године, поводом обележавања Националног дана књиге 28. 02. 2022. године, ђаци наше школе су се са својим наставницима укључили у акцију „Читајмо гласно“. Читање почело у 5 до 12 (11.55), што је симболично представљало крајње време да се окренемо неговању књиге и културе уопште. Поводом Дана жена, кроз предвиђене активности везане за рад школске библиотеке, ученици су са својим наставницама и наставницима упознали са песмом „8.март“

Светосавска награда

Престижно признање, које носи име по српском просветитељу Светом Сави, ове године, понело је 34 добитника, међу којима се нашла наша директорка Наташа Селић Станковић. Она је ово признање заслужила својим радом, залагањем, постигнутим резултатима, унапређивањем образовно-васпитне праксе и развојем у области образаовања и васпитања. Како је и сам министар просвете науке и технолошког развоја рекао да се нада да ће добитници ове повеље убудуће имати надахнућа и снаге да остану на светосавском путу и одоле свим искушењима свог одговорног позива, ми из ОШ „Антон Скала“ знамо да ће наша директорка још сигурније и одлучније истрајавати на том путу.