Посета Белом двору

25.4.2024. године Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина још једном су били домаћини традиционалних Васкршњих пријема које сваке године организују у дому Краљевске породице Србије, Белом Двору. Наши ученици су имали прилику да од Њихових Краљевских Височанства добију васкршње поклоне.

Библиотека на отвореном

12.4.2024. године Под слоганом ,,Причај ми причу“ ученици и ученице наше школе су почетком априла са одељенским старешинама посетили библиотеку на отвореном и читали приче у сликама.

Посета Природњачком музеју

28.2.2024. године Наши драги трећаци су са својим наставницима имали прилику да посете Природњачки музеј на Калемегдану и погледају њихову нову изложбу ,,Биљка као зачин. У царству боја, мириса и укуса““. Ученици су имали прилике да виде како изгледају одређени зачини да их помиришу као и да сазнају у ком делу света се узгајају. Мало је рећи да су како ученици тако и наставници уживали и овим путем би хтели да се захвалимо Природњачком музеју на дивној сарадњи.

„Радујмо се заједно“

Посетили смо основну школу „Јајинци“ у оквиру пројеката „Радујмо се заједно“, а који је реализовао Спортски савез особа са инвалидитетом. Ђаци обе школе имали су прилике да уживају у правом спортском дану, пролазећи неколико различитих полигона, као и у лепом дружењу. Најтоплије се захваљујемо ОШ „Јајинци“ на веома топлом и срдачном пријему, као и Спортском савезу особа са инвалидитетом на организацији овог јако лепог догађаја, у коме смо сви уживали.  

Посета библиотеци „Исидора Секулић“

Ученици наше школе су, током фебруара месеца, ишли у посету матичној библиотеци „Исидора Секулић“. Тамо их је дочекала библиотекарка са дивним дечијим књигама и сликовницама, које су ђаци радознало прелиставали и разгледали. Читала им је и дечије песмице, које су деца са задовољством слушала.

#Fondacija Tempus #Erasmus- Посета школе „Апостолос Варнавас“

Друго полугодиште смо започели дружењем са шест колегиница и пет ученика из основне школе „Апостолос Варнавас“ из Лиопетрија који су узвратили посету нашој школи, у оквиру Ерасмус+ програма. Добродошлицу су им пожелели наши ученици уз традиционалне обичаје. У оквиру заједничке радионице учили смо једни од других традиционалне плесове и израдили пано пријатељства, након чега су размењени поклони. Упознали су се са образовно-васпитним програмом школе и методама рада. Гостима смо организовали обилазак града и том приликом их упознали са културно историјским знаменитостима и традицијом. #Fondacija Tempus #Erasmus

Fondacija Tempus #Erasmus – Школа“Апостолос Варнавас“, Кипар

Од 15.-17.01.2024.године оквиру Ерасмус+ акредитације, пет колегиница наше школе су имале прилику да посете основну школу „Апостолос Варнавас“ у Лиопетрију на Кипру. Током мобилности колегинице су посматрале рад колега у школи и са њима су размениле искуства у раду. Оно што је за њих било најинтересантније су окупациона терапија, развијање животних вештина, музикотерапија, терапија покретом. Ова посета је била прилика да се упознају са културним и историјским знаменитостима Кипра кроз посету градова Ларнака, Никозија, Лиопетри и Аја Напа. Путовање је било још једно дивно искуство и прилика за остваривање сарадње и учвршћивање пријатељства са колегама из основне школе „Апостолос Варнавас“.Continue Reading…

„Новогодишња бајка“

Поводом обележавања 3. децембра, Међународног дана особа са инвалидитетом, у Малом позоришту „Душко Радовић“, у недељу са почетком у 20 часова изведен је концерт под називом „Новогодишња бајка“. Овим концертом је уједно обележен Међународни дан особа са инвалидитетом. На концерту су учествовали и наши бивши ђаци који су нам упутили позивницу. Музичке тачке које су изводили са својим пријатељима, уметницима са различитим врстама инвалидитета, су нам по ко зна који пут разгалили душу и вратили нам сва она дивна сећања на њих и дане које смо провели у школи. То су и даље најлепши загрљаји, пољупци …и по која суза.Continue Reading…

Посета Центру за аутизам у Осијеку

Пет колегиница из наше школе имале су прилику да посете Центар за аутизам у Осијеку у Хрватској, у оквиру програма Ерасмус + акредитације. Иако је Центар основан тек 2019.године важи за један од боље опремљених у региону. Током мобилности колегинице су посматрале рад колега у центру и размениле искуства. Поред посете Центру за аутизам уживале су у културним знаменитостима прелепог града Осијека. Ово је било једно дивно искуство и верујемо да ће се сарадња и пријатељство са Центром за аутизам наставити.

Музеј илузија

17.11.2023. године Ученици VIII-2 су посетили Музеј илузија. Сви су уживали захваљујући бесплатним картама које им је дала управа музеја. Овим путем им се захваљујемо на овом хуманом гесту.