Шеста међународна конференција под називом „Мултидисциплинарни приступи у едукацији и рехабилитацији“ у организацији Удружења дефектолога, едукатора-рехабилитатора „СТОЛ“ и Педагошког факултета Универзитета у Сарајеву одржана је у периоду од 9. до 11. јуна 2023. године.
Наша школа, као традиционални учесник ове конференције, представила се са три стручна рада проистекла из два Еразмус + пројекта. Јована Лукач је, кроз видео приказ примера добре праксе, представила значај прича за учење друштвених вештина израђених у оквиру пројекта  It’s OK. Приче су препозанате као драгоцен алат у едукацији особа са аутизмом, како од стране стручњака тако и од стране родитеља, а видео приказ колегинице Лукач је изазвао позитивну реакцију и похвалне коментаре од стране присутних учесника.
Линк ка социјалним причама: https://itsok.rs/praktikumi/
Сандра Скенџић, амбасадорка Еразмус + програма, представила је резултате пројекта GА-ТЕ. Упознала је присутне учеснике конференције са прилагођеним наставним материјалима из три области: матерњи језик, математика и природа и друштво, као и са апликацијом која прати садржаје наставних материјала. На њено излагање надовезала се Дијана Стојковић која је приказала конкретан пример употребе материјала и апликације у раду са ученицима из спектра аутизма. На тај начин представљена је методологија израде материјала, њихов значај и могућност примене у складу са потенцијалима наших ученика.
Линк ка прилагођеним наставним материјалима: http://www.gate21.org/materijal.htm