Трећи транснационални састанак пројектних тимова одржан је 15.05. и 16.05.2023.године у Загребу. Састанку су присуствовали чланови сва три пројектна тима као и програмери који су се путем Зоом платформе укључили у оквиру предвиђене теме.

Састанак је отворила равнатељица Центра за аутизам из Загреба, Жарка Клопотан,која је упутила срдачне речи добродошлице. Након тога подсетила је присутне на редослед и трајање планираних активности током састанка , у складу са агендом која је свима достављена пре пута.

Током дводневног састанка тимови су евалуирали реализоване пројектне активности у односу на задужења. При уносу  материјала у апликацију, као и током примене са ученицима у настави, чланови тимова су евидентирали своја запажања. У циљу максималног прилагођавања будућим корисницима  и унапређивања квалитета  саме апликације, програмерима су изнете  одређене сугестије како би заједнички нашли  најадекватнија решења. Направљени су планови за реализацију предстојећих активности , у оквиру којих је и спровођење обука у све три земље. Установе ће на различите начине организовати обуке, у складу са могућностима.

Похваљена је сарадња са програмерима из фирме „Пројецтланд који су ангажовани за израду софтвера“.

Састанак је протекао у позитивној и конструктивној атмосфери. Након формалног дела имали смо прилику да обиђемо вртић и упознамо се начином организације рада и разменимо искуства са особљем.