Поносни на наше бивше ђаке, Тијану, Маријану и Валентина, топло препоручујемо филм „Оаза“ у коме тумаче главне улоге. У филму се појављују и њихови другари, који су такође похађали нашу школу. Иако су многи наши ученици били добитници престижних награда у протеклим годинама, чему смо се заједно радовали, ова је заиста посебна јер су у питању деца без родитељског старања, иначе штићеници дома у Сремчици. Децо драга, небо је граница, верујемо у вас од првог дана, само напред!

Несвакидашња љубавна прича између две девојке и младића са посебним потребама дочарана је аутентичном глумачком поставком, али и оригиналним редитељским приступом аутора Ивана Икића који је главним глумцима омогућио високо ниво самосталности.

Снажна осећања у оквиру љубавног троугла, супростављање строгим правилима окружења у коме се радња одвија пружају нам увид у унутрашњи света тинејџера са посебним потребама кроз ситуације типичне за те године.

За главне глумце овог филма – Маријану, Тијану и Валентина, ово је прво појављивање на филму, а улоге су спремали у оквиру једноипогодишњег процеса проба са редитељем и екипом филма.

У филму „Оаза“ појављује се још око 30 штићеника Дома „Сремчица“ „Оаза“ је светску премијеру имала на 77. Венцијанском фестивалу, у оквиру програма „Дани аутора“, на коме је награђена признањем за Најбољи европски филм. Након тога филм Ивана Икића наставља богат фестивалски живот – приказан је на још 18 међународних филмских фестивала где награђен бројним признањима попут Награде за изузетно глумачко остварење на 30. Филмском фестивалу у Kотбусу у Немачкој, за најбољи филм на Загреб Филм Фестивалу, за Најбољу режију на Пињао Филм Фестивалу у Kини, за најбољи филм Југоисточне Европе у оквиру фестивала ЦинЕдаyс Скопље (Северна Македонија), итд.