У оквиру пројекта I CARE  и програма Ерасмус + Међудржавна размена ресурса, чланови пројектног тима Основне школе ,,Антон Скала,, Сандра Скенџић и Бранка Тинтеровић, су боравиле у граду Еција у Шпанији, у периоду од 9.3 – 11.3.2020.године и том приликом су посетиле инклузивну школу Colegio Nuestra Senora Del School.

Циљ посете је био упознавање са радом истоимене школе и система функционисања инклузивних школа у Шпанији, упознавање са различитим видовима учења кроз модернизоване и унапређене системе наставе (изокренута учионица, сарадничко учење, учење кроз пројекте), као и посматрање индивидуалних и групних третмана. Током посете школи, наставнице су имале прилику да присуствују пракси (радном оспособљавању) ученице ове школе, у оквиру пројекта подршке деци са Дауновим синдромом, коју негује и подржава чувени шпански бренд Алваро Морено, а све у циљу будућег запошљавања особа са овим синдромом.

Домаћини су се потрудили да нас ближе упознају и са богатим културно- историјским знаменитостима и традицијом свог града и Андалузије. Уз позитивне утиске које носимо, растали смо се са надом да це наша сарадња бити ускоро настављена.