Пројектни тим ОШ “Антон Скала” је од 08.12.- 10.12.2019. године боравио у Загребу у оквиру пројекта “It s ОK “ у оквиру Ерасмус + програма KА 201.

Одржани су састанци са партнерским организацијама из Хрватске, Бугарске и Србије ради реализације планираних активности.

Наши домаћинини су били “Центар за аутизам Загреб” који су се на челу са равнатељицом Жарком Kлопотан, потрудили да се осећамо веома пријатно. Поред радних састанака искористили смо прилику да обиђемо Центар и разменимо професионална искуства са колегама. У.наредним месецима вредно ћемо радити на изради пет Практикума за учење социјалних вештина код деце/особа са аутизмом из четири области: Понашање, Школа, Дневне рутине и Здравље. Наставници и родитељи ће уз методолошки и остале практикуме научити како да израде и користе приче које ће деци помоћи у превазилажењу проблема у многим ситуацијама и развијању одређених вештина у социјалном пољу. Практикуми ће бити доступни на сајту пројекта, он-лине, (itsok.rs) где ће сви заинтересовани моћи једноставно да их преузму.