Наставници наше школе, Андрија Недовић и Стефан Ранковић реализовали су другу, од четири планиране посете државама, у оквиру пројекта „I CARE “ и програма Ерасмус+ “Међудржавна размена ресурса“. Они су 26.11.2019.године отпутовали у Бугарску, у девети по величини граду на североистоку земље град Добрич, где су боравили 4 дана. Сво време су провели у Центру за децу са сметњама у развоју, посматрајући рад са децом, са циљем да се упознају са организацијом рада установе, методама рада, видовима подршке и целокупним системом образовања у тој држави.

Установа домаћин ЦСОП „Др. Петар Берон“ им је пружила дивно гостопримство и помогла да на сва питања добију одговоре. Истичемо њихово гостопримство, љубазност и професионалност.

Осим посматрања на радном месту имали су прилику да са ученицима установе посете зоолошки врт и учествују у настави у природи. Затим да упознају културу, историју, традицију и обичаје бугарског народа и посете разне културно-историјске знаменитости, па можемо рећи да је поред стручне дошло и до културолошке размене. Они ће припремити презентацију за наставнике и стручне сараднике и упознати их са свим детаљима посете и примерима добре праксе које ћемо свакако искористити за унапређење нашег рада.