У ОШ “Антон Скала”, 7.6.2019. године са почетком 10 часова, традиционално је одржана 31. Дечја олимпијада. Поред свих београдских школа за децу са сметњама у развоју и сродних установа, учествовало је и неколико гостујућих школа из Србије.

Kао и сваке године, подршку су им пружала деца из редовних и интернационалних школа. У сарадњи са Факултетом за специјалну едукацију и рехабилитацију, Олимпијади су присуствовали студенти из Америке и БИХ (Фоче) које је довео Фадиљ Еминовић члан градског већа и проф. на Фаспер-у. Поред спортског дела, у уводном, забавном делу програма, децу је забављао „Тропико бенд“ и дугогодишњи пријатељ школе „Инспектор Блажа“ водитељ програма. Представници надлежних институција, Градског секретаријата омладине и спорта (Нина Станковић) , Градског секретаријата за образовање и дечју заштиту (Игор Раичевић), ГО Савски венац, (Урош Трипковић) као и партнерска организација ССОСИБ-а (Велимир Kнежевић) својим присуством су допринели да ова манифестација буде обележена како доликује.

Овогодишња олимпијада носи назив ”Kада моје уши чују музику на струју”, а тема манифестације је музика. Екипе су се ревијално представиле кроз разне музичке жанрове, са костимима легендарних домаћих и иностраних певача и музичких бендова.У другом делу олимпијаде деца су се такмичила у 10 спортско забавних дисциплина, где су улогу судија преузели студенти и ученици средњих школа.

Циљ манифестације:Скретање пажње јавности на једнака права и равноправно учешће деце, у свим областима живота, на важност неговања здравог стила живота, кроз бављење спортом, учење,дружење, пружање вршњачке и друге подршке, мотивације деци са сметњама у развоју.

Овај вид окупљања, дружења и такмичења од великог је значаја за целокупну друштвену заједницу, представља велику радост за све учеснике. Пропагира спорт, знање, тореланцију, солидарност и одговорност. Сваке године, као и ове окупи око 500 учесника и гостију. Организацију Дечје олимпијаде су подржали: Град Београд-Градски секретаријат омладине и спорта, ССОСИБ, Друштво дефектолога, друштвено одговорне компаније и појединци, којима дугујемо велику захвалност због дугогодишњег пријатељства и подршке деци.