29.  Дечја олимпијада је одржана 8.6.2017.год у дворишту ОШ ,,Антон Скала “ под слоганом „ Србија се воли, учи се у школи“. На олимпијади је учествовало 26 школа из Београда као и неколико школа за образовање деце са сметњама у развоју из других крајева широм Србије. Све школе учеснице имали су задатак да на занимљив начин представе градове у Србији, кроз музику, костиме, слике, симболе и слично али и да се покажу у многим спортским дисциплинама: штафетно трчање, котрљање обруча, обарање чуњева, пикадо, прескакање вијаче и многе друге.

Својим учешћем и обраћањем ову манифестацију су подржали и подсекретар градског Секретаријата за спорт и омладину Драгољуб Kочовић, вд.подсекретар градског секретаријата за образовање и дечју заштиту Игор Раичевић, начелница општинске управе Савски венац Александра Kузмановић.

У оквиру забавног програма учествовали су и подржали нас: Инспектор Блажа, Милош Радовановић, „Пројекат бенд“, Звезде Гранда и многи други.

Деца су уживала као и сваке године, а поред богатог програма и спортских игара имали су прилику да на један живописан начин упознају своју земљу. Већ од септембра почињемо да се припремамо за 30. јубиларну олимпијаду на којој ћемо деци приредити и омогућити незабораван догађај.