Проф. Дејан Скала и његова супруга, г-ђа Неда, обрадовали су све у ОШ „Антон Скала“ својом посетом.

Унук великана југословенске дефектологије, човека по коме је наша школа добила име, уручио нам је слику Антон Скале и књигу коју је написао, уз жељу да сви заједно сачувамо успомену на њега, следимо дела и унапређујемо рад са децом са сметњама у развоју.

Осећање припадности овој дивној породици је утисак који нас је обузео док смо слушали приче из детињства проф. Скале у коме је значајну улогу имао његов деда, за њега посебан једнако као и за нас. Није уобичајено упознати историју једну такве породице директно од оних који су је живели, поделивши са нама свакодневнице које је време претворило у богату ризницу сећања.

Одговор на питања да ли појединац може извршити утицај на друштво и у којој мери је у овом случају веома јасан. Антон Скала је утицао на судбине многих. Иза себе је оставио генерације које и даље следе пут који је започео, не желећи само да га сачувају од заборава, већ да граде нове путеве за добробит других. Посматрајући и слушајући чаробну г-ђу Неду схватили смо да је породица Скала увек брижљиво бирала своје чланове.

Није лако носити славу која увек подразумева и обавезу да на достојан начин носиш име великана. Посета ових дивних људи нас је подсетила да то никада не заборавимо, као што нису ни они. Хвала им на томе!