Фестивал науке

Ученици наше школе су у оквиру Фестивала науке, посетили Арборетум Шумарског факултета и уживали у Научном пикнику. Манифестација под слоганом ,,Мисли зелено“ је осмишљена тако да су сви посетиоци могли учити и истраживати кроз интерактивне радионице и занимљиве активности, а посебно су уживали у природној лепоти која је заштитни знак Арборетума.

Бора лавиринт – Баточина

19.4.2024. године Ученици од 1. до 6. разреда су ишли на једнодневни излет у Бора лавиринт у Баточини. Ученици су уживали са својим наставницима у шетњи кроз лавиринт, на трамполинама и замковима. Захваљујемо се управи овог комплекса која је омогућила да улаз буде бесплатан за све.

Излет – келтско село

За крај још једне успешне школске године, ученици наше школе уживали су Келтском селу, комплексу забавно-едукативног карактера. Аутентичне куће, занатске радионице и мини-музеј приближили су нам један потпуно другачији начин живота од данашњег, а за потпун доживљај побринуло се костимирано особље које је водило различите радионице.

Зимовање – Дивчибаре 2023.

У периоду од 30. јануара до 5. фебруара 2023. године група ученика наше школе боравила је у хотелу „Маљен“ на Дивчибарама. Укупно 93 деце и пратилаца (наставници, медицинске сестре, волонтери Црвеног крста и лекар) из пет београдских школа боравили су у природи и имали су могућност да се упознају са активностима Црвеног крста захваљујући ангажовању младих волонтера. Овом приликом захваљујемо Црвеном крсту Београд који је организовао ово зимовање, од донација које су уплаћивали грађани Београда путем уплатница које су добијали уз инфостан. Такође се захваљујемо Црвеном крсту Савски венац који је бринуо о свима нама како пре самог пута, везаноContinue Reading…

Ресторан Милошев конак

24. 6. 2022. године – Ресторан Милошев конак Последњег дана школске године, захваљујући породици Симић, ученици трећег разреда су уживали у ресторану Милошев конак.

Златибор

Црвени крст Чукарица, са којим успешно  сарађујемо дуги низ година, за наших пет ученика и две наставнице,  омогућио је боравак на Златибору, у Kлубу Сателит. Захваљујући њима, уживали су 6 дана у чарима планине и дочекали први снег. Домаћини су били веома љубазни, предусретљиви и учинили су да боравак остане деци у дугом сећању.

Бојчинска шума

Дана 05.06.2019. године Секретаријат за заштиту животне средине у оквиру обележавања Светског дана заштите животне средине омогућио нашим ученицима да у пратњи наставника посете заштићено природно добро Бојчинска шума. Том приликом су ученици имали прилику да се возе кроз шуму у кочијама и да виде станиште мангулица. Сви су стрпљиво чекали свој ред за вожњу уз сендвиче и освежење који су том приликом били обезбеђени. Овом приликом се захваљујемо Секретаријату за заштиту животне средине на овом дивном искуству.

Златар

Пролеће на Златару пружило нам је доживљај слободе и учинио нас је јачим, полетнијим за нове изазове. Kроз мирисне ливаде окружене боровима доживели смо природу на најлепши начин. Обилазак манастира Св.Kозме и Дамјана, који се налази на месту званом Водена пољана дао нам је спој природе и културе. Радионице и вечерње забаве научиле су нас да делимо са другима, правимо разне креације, да будемо стпљиви и да се заједно забавимо.

Излет на Златибор

Нову школску годину почели смо на најлепши начин. Златиборски обронци обасјани сунцем и љубазни домаћини омогућили су да чари ове планине доживимо у пуном сјају. Уласком у Дино парк започели смо путовање кроз историју. Сусрели смо се са диносаурусима и пећинским људима. Шетња кроз село Сирогојно вратила нас је старим обичајима и традицији. Возећи се Ћиром,Шарганском осмицом оживели смо прошлост и створили нове успомене уживајући у живописним пределима Мокре Горе и Дрвенграда. Kолико је наша земља лепа уверили смо се приликом обиласка Гостиљских водопада и Стопића пећине. Наравно, било је времена за уживање у заборављеним играма, трчању по ливадама иContinue Reading…