Добродошлица за ђаке прваке

У оквиру Дечје недеље,  организована  је активност „Деца деци“.  Ученици су писали и цртали поруке добродошлице најмлађим другaрима – ђацима првацима.

Светски дан језика

Наша школска бибилиотека је обележила Светски дан језика. Ученици и наставници су одабрали речи по жељи и „оживели“ је, односно илустровали, написали или украсили. Тако смо научили речи AMORE, DESIGUAL, L’AUTOMNE, VE SAKAME, CHURCH чије ћете значење одгонетнути сами, гледајући фотографију. Такође, ту су и наше дивне речи СРЕЋА и ДРУГАРСТВО написане на различитим језицима .

Дан планете Земље

Дан планете Земље обележава се 22.априла у више од 150 земаља света. Овај празник подсећа, а уједно и опомиње људе, да не треба да угрожавају планету на којој живе, већ да све учине да је очувају. Одрасли морају да се потруде, пре свега због своје деце, морају и њих научити како да се односе према природи и свему што нам ова планета даје, личним примером. Радујемо се што маме Уне Глушчевић и Лава Ерића већ раде на томе. Уна и Лав су послали поклон планети за њен дан а и свима нама. Поред дивних порука које су сместили на постереContinue Reading…

Ускршње чаролија

Иако смо претходних година навикли да све активности везане за најрадоснији празник Ускрс, радимо заједно са нашим ученицима, нажалост, ове године то није било могуће. Зато су се наставници из продуженог боравка потрудили да осмисле начин како би дечији радови и ове године красили „странице“ наше школе. Инспирисани традицијом и вредностима које неуморно и поносно пркосе свакој пошасти, направили смо изазов на тему „Ускршње чаролије“. Наши мали уметници су на себи својствен начин, допринели да празнични дани то и буду. Ми смо им предложили неколико занимљивих идеја, које би уз њихове традиционалне, употпунили празнични амбијент. Фотографије које су нам послалиContinue Reading…

Христос Васкрсе!

Драга децо, родитељи, пријатељи  – Христос Васкрсе! Иако је овај Ускрс другачији од свих које сте до сада славили, проведите га у радости и миру. Желимо Вам добро здравље и добре људе, да вас увек прате…. Видели смо колико је то важно. СРЕЋНО!

Светски дан аутизма, 2. април 2020.

Ове године навршава се 12 година откако је на снагу ступила Конвенција УН о правима особа са инвалидитетом (УНЦРПД) и њен Опциони протокол, а 11 година откако ју је Република Србија ратификовала. Међутим, упркос овим чињеницама, њена примена непотпуна је у многим областима. Савез удружења Србије за помоћ особама са аутизмом, 2. априла, на дан обележавања Светског дана аутизма, позива доносиоце одлука у Србији да посвете време уклањању многобројних баријера које спречавају особа из аутистичног спектра у остваривању својих основних људских права. И ове године фокусирани смо на приступачност, уз слоган “Могу да учим, могу да радим”. Аутизам је дијагностикованContinue Reading…

8. март

Дана 6.2.2020. године је одржана радионица „Дружење са мамама и бакама“, на којој су ученици правили честитке са мамама и бакама поводом 8.  марта. Сви су уживали, а на крају радионице су се послужили слаткишима које су маме и баке донеле за сву децу. Срећан празник свим мамама и бакама!!!

Свети Сава

У свечаној атмосфери смо прославили школску славу Свети Сава. Након сечења славског колача ученици су учествовали у приредби која је била посвећена великом светитељу. За све ученике је приређен славски ручак који су употпунили сланим и слатким послужењем, наши пријатељи из посластичарнице Free style. Поред деце и запослених прослави су присуствовали родитељи и чланови њихових породица као и г-ђа Бојана Масончић представница ГО Савски венац. Овим путем се захваљујемо свима који су нам помогли да славу прославимо на најлепши могући начин.

Представа „Прича о Светом Сави“

Сваке године, недељу дана, присећамо се лика и дела Светог Саве. Дана 23.01.2020. године ученици првих разреда су ишли у позориште ,,Душко Радовић“ на представу ,,Прича о Светом Сави“. Дивни људи из ове куће су нам као и раније омогућили бесплатан улаз. С обзиром да је позориште у непосредној близини цркве Светог Марка као увод у представу прво смо посетили ову цркву. Kако је био предиван дан, мало слободног времена смо искористили за шетњу по граду, а први пут смо са нашим првацима били и у градском превозу.

Нова година 2020.

У петак 27.12.2019. године одржана је новогодишња приредба и продајна изложба радова ученика у нашој школи. Јелка, Снешко, Деда Мраз, поклони, родитељи и њихови наставници су све што је деци било потребно да блистају док су уз песму и игру у својој школи испраћали стару годину. Била је лепа, за многе незаборавна али надамо се још лепшој и успешнијој, Новој. Уз мирис и укус врућих кифлица које су нам за ову прилику припремили и донирали „Домаће кифлице“, за добро расположење и дивне пакетиће побринули су се Mercator-Иdea, Wirttgen, Бахус сокићи, Миленијум, дидактички материјал МПГ, слаткиши за послужење, Marbo и CоcаContinue Reading…