Међународни дан борбе против вршњачког насиља

Међународни дан борбе против вршњачког насиља, у свету познат под називом „Дан розих мајица“, обележава се сваке године последње среде у фебруару, ове године 24. фебруара. Поводом обележавање тог дана, наставници су са својим ученицима симболично обележили овај дан и израдили радове на тему промоције толеранције, емпатије, поштовања различитости и подстицања ненасилне комуникације и ненасилног решавања конфликта. Радови ученика су изложени на  паноу у школи.

Дан заљубљених

У школској библиотеци, су ученици и  наставници, обележили  Дан заљубљених. Том приликом „засадили“ су дрво љубави, осликали и украсили срца и од њих направили велику крошњу. Немачка пословица каже „Где се сеје љубав, жање се радост“.

Свети Сава у слици и причи

Поводом обележавања школске славе Свети Сава, школска библиотека је упознала ученике са народном причом „Свети Сава и ђаци“, кроз истоимену сликопричу и филм. Уместо радионице у библиотеци, због актуелне епидемиолошке ситуације, сваки разредни старешина је активности урадио са ученицима у својој учионици

Свети Сава

Дана 27.01.2021. године обележили смо нашу, школску славу. Причали смо о нашем светитељу Сави и уз поштовање свих епидемијских мера, у мало другачијим условима, испоштовали славске обичаје. Захваљујемо се дивним људима који су нам помогли у припреми славе и пакетића за све наше ђаке: Ротари клуб “Скадарлија”, Асоцијација за Афирмацију Kултуре (АСK), компанији “Нордеус“, Гарди војске, госпођи Вери из посластичарнице Free  Style и Црвеном Kрсту “Чукарица” Руководилац Школске управе Београд, Драган Филиповић, упутио је поруку коју желимо да поделимо: “У име знања и поноса, у име учитеља и оних које учимо, у име вере и стрпљења да научимо, желим вамContinue Reading…

Новогодишњи пакетићи

Ове године пандемија је спречила Деда мраза да дође у нашу школу, али није наше пријатеље из компаније Трансфера и Меркатор. Они су наше ученике  обрадовали богатим поклонима и учинили да овај период буде лепши, веселији и у духу  новогодишњих празника. Хвала им на томе!

Добродошлица за ђаке прваке

У оквиру Дечје недеље,  организована  је активност „Деца деци“.  Ученици су писали и цртали поруке добродошлице најмлађим другaрима – ђацима првацима.

Светски дан језика

Наша школска бибилиотека је обележила Светски дан језика. Ученици и наставници су одабрали речи по жељи и „оживели“ је, односно илустровали, написали или украсили. Тако смо научили речи AMORE, DESIGUAL, L’AUTOMNE, VE SAKAME, CHURCH чије ћете значење одгонетнути сами, гледајући фотографију. Такође, ту су и наше дивне речи СРЕЋА и ДРУГАРСТВО написане на различитим језицима .

Дан планете Земље

Дан планете Земље обележава се 22.априла у више од 150 земаља света. Овај празник подсећа, а уједно и опомиње људе, да не треба да угрожавају планету на којој живе, већ да све учине да је очувају. Одрасли морају да се потруде, пре свега због своје деце, морају и њих научити како да се односе према природи и свему што нам ова планета даје, личним примером. Радујемо се што маме Уне Глушчевић и Лава Ерића већ раде на томе. Уна и Лав су послали поклон планети за њен дан а и свима нама. Поред дивних порука које су сместили на постереContinue Reading…

Ускршње чаролија

Иако смо претходних година навикли да све активности везане за најрадоснији празник Ускрс, радимо заједно са нашим ученицима, нажалост, ове године то није било могуће. Зато су се наставници из продуженог боравка потрудили да осмисле начин како би дечији радови и ове године красили „странице“ наше школе. Инспирисани традицијом и вредностима које неуморно и поносно пркосе свакој пошасти, направили смо изазов на тему „Ускршње чаролије“. Наши мали уметници су на себи својствен начин, допринели да празнични дани то и буду. Ми смо им предложили неколико занимљивих идеја, које би уз њихове традиционалне, употпунили празнични амбијент. Фотографије које су нам послалиContinue Reading…

Христос Васкрсе!

Драга децо, родитељи, пријатељи  – Христос Васкрсе! Иако је овај Ускрс другачији од свих које сте до сада славили, проведите га у радости и миру. Желимо Вам добро здравље и добре људе, да вас увек прате…. Видели смо колико је то важно. СРЕЋНО!