Светски дан аутизма, 2. април 2020.

Ове године навршава се 12 година откако је на снагу ступила Конвенција УН о правима особа са инвалидитетом (УНЦРПД) и њен Опциони протокол, а 11 година откако ју је Република Србија ратификовала. Међутим, упркос овим чињеницама, њена примена непотпуна је у многим областима. Савез удружења Србије за помоћ особама са аутизмом, 2. априла, на дан обележавања Светског дана аутизма, позива доносиоце одлука у Србији да посвете време уклањању многобројних баријера које спречавају особа из аутистичног спектра у остваривању својих основних људских права. И ове године фокусирани смо на приступачност, уз слоган “Могу да учим, могу да радим”. Аутизам је дијагностикованContinue Reading…

8. март

Дана 6.2.2020. године је одржана радионица „Дружење са мамама и бакама“, на којој су ученици правили честитке са мамама и бакама поводом 8.  марта. Сви су уживали, а на крају радионице су се послужили слаткишима које су маме и баке донеле за сву децу. Срећан празник свим мамама и бакама!!!

Свети Сава

У свечаној атмосфери смо прославили школску славу Свети Сава. Након сечења славског колача ученици су учествовали у приредби која је била посвећена великом светитељу. За све ученике је приређен славски ручак који су употпунили сланим и слатким послужењем, наши пријатељи из посластичарнице Free style. Поред деце и запослених прослави су присуствовали родитељи и чланови њихових породица као и г-ђа Бојана Масончић представница ГО Савски венац. Овим путем се захваљујемо свима који су нам помогли да славу прославимо на најлепши могући начин.

Представа „Прича о Светом Сави“

Сваке године, недељу дана, присећамо се лика и дела Светог Саве. Дана 23.01.2020. године ученици првих разреда су ишли у позориште ,,Душко Радовић“ на представу ,,Прича о Светом Сави“. Дивни људи из ове куће су нам као и раније омогућили бесплатан улаз. С обзиром да је позориште у непосредној близини цркве Светог Марка као увод у представу прво смо посетили ову цркву. Kако је био предиван дан, мало слободног времена смо искористили за шетњу по граду, а први пут смо са нашим првацима били и у градском превозу.

Нова година 2020.

У петак 27.12.2019. године одржана је новогодишња приредба и продајна изложба радова ученика у нашој школи. Јелка, Снешко, Деда Мраз, поклони, родитељи и њихови наставници су све што је деци било потребно да блистају док су уз песму и игру у својој школи испраћали стару годину. Била је лепа, за многе незаборавна али надамо се још лепшој и успешнијој, Новој. Уз мирис и укус врућих кифлица које су нам за ову прилику припремили и донирали „Домаће кифлице“, за добро расположење и дивне пакетиће побринули су се Mercator-Иdea, Wirttgen, Бахус сокићи, Миленијум, дидактички материјал МПГ, слаткиши за послужење, Marbo и CоcаContinue Reading…

Кићење јелки

Временске прилике нам не иду на руку што се тиче годишњег доба и предстојећих празника, али ученике и наставнике то не спречава да спремно дочекају Нову годину у Деда Мраза. Јелке су окићене, одбројавање може да почне… Деда Мразе чекамо те!!!

Светски дан детета

Дана 20.11.2019. године одржана је радионица ликовне секције поводом обележавања Светског дана детета. Ученици су украсили пано, а на крају радионице су се послужили слаткишима које су за ову прилику обезбедили ратни ветерани, у сарадњи са   Ротари клубом  Belgarde International. Захваљујемо се нашим пријатељима на донираним слаткишима.

Слаткиши за децу

Наши другари из средње ГСП школе су се побринули да нам ускршњи празници започну слатко. Kао и увек деца су се радовала њиховом доласку и слаткишима које су им поделили. Хвала још једном што мислите на нашу децу!!!

Светски дан аутизма

Светски дан особа са аутизмом, 2.04.2019. године, обележен је и у нашој школи. Ученици су са својим наставницима направили плакат који шаље јасну поруку „Моје је право да живим срећно и здраво“.

8. март

У петак 8. марта у оквиру Ликовне секције и секције Дечијег стваралаштва, организована је радионица за ученике наше школе на којој су у сарадњи са својим наставницима израђивали и украшавали честитке за своје маме.